SEGRE

SUCCESSOS TEMPORAL

Mor una dona a Mallorca al caure-li una palmera pel vent, amb ratxes de 170 km/h

Al costat de la Catedral i, a causa dels múltiples traumatismes, va morir al lloc dels fets || En una desena de províncies va començar el dia en alerta per la ventada i a Catalunya es van registrar 853 avisos

Un dels arbres caiguts a l’estació de tren a Cambrils, que va obligar a tallar la circulació ferroviària.

Un dels arbres caiguts a l’estació de tren a Cambrils, que va obligar a tallar la circulació ferroviària.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 37 anys va morir ahir a Palma al caure-li a sobre una palmera a causa del fort vent al Parc de la Mar, al costat de la Catedral de Mallorca, illa que, igual com més d’una desena de províncies, va començar el dia en alerta taronja per risc de vents de fins a 169 quilòmetres per hora.

Segons va informar la Policia Nacional, era estrangera i anava acompanyada per un home i una nena. A causa dels múltiples traumatismes que va patir i la gravetat del seu estat, va morir al mateix lloc del succés, malgrat les maniobres de reanimació cardiopulmonar que se li van practicar. La Policia Nacional ha obert una investigació.

Onades de set metres i destrosses en diverses províncies com Barcelona, Gijón i a Cantàbria

A més, aquestes ratxes de vent, acompanyades en molts casos de fenòmens costaners amb onades de fins a set metres, van causar diverses incidències i algunes destrosses a llocs com Gijón, Puig Sesolles (Barcelona), Cayón (Cantàbria) o la Corunya, la majoria de les quals per caigudes d’arbres, branques, pedres a les carreteres, contenidors, pals d’enllumenat, de telefonia, tanques, teules o cartells publicitaris. A Catalunya, els Bombers van atendre un total de 853 avisos, principalment a la província de Tarragona, on es van arribar a ratxes de 130 km/h (més informació a la pàgina 11). Així mateix, un total de 21 persones que practicaven pàdel surf a Xàbia es van refugiar a una cova per protegir-se del vent i, al tancament de l’edició, un operatiu intentava rescatar-los.

Arbres tallen la circulació de trens a Tarragona

La caiguda d’arbres a causa del fort vent va tallar ahir a la tarda la circulació de trens entre Cambrils i Mont-roig del Camp durant una hora i mitja. La incidència va afectar els combois de Llarga Distància del Corredor Mediterrani Barcelona-València i les línies de Rodalies RT2 i R16. Per garantir la mobilitat dels clients, la companyia Renfe va establir un servei alternatiu per carretera i va activar el pla Ferrocat. A més, uns 900 veïns de Cambrils van perdre el subministrament de llum. Segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic, destaquen registres com els 143 km/h de l’Hospitalet de l’Infant, els 138 km/h de la Riba, els 132 km/h de l’Albiol, els 121 km/h de Rojals, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 109 km/h de Valls o els 107 km/h del Perelló. La majoria d’avisos es van concentrar al Baix Camp.

tracking