SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Un menor mata a punyalades la seua mare a la casa familiar a Lugo

El jove, de 17 anys, va patir ferides a una mà || No constaven denúncies prèvies per violència en l’àmbit familiar i es desconeix el mòbil del crim

Un agent de la Guàrdia Civil accedeix a l’immoble en el qual va tenir lloc el crim, ahir, a Foz.

Un agent de la Guàrdia Civil accedeix a l’immoble en el qual va tenir lloc el crim, ahir, a Foz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil van arrestar ahir al migdia a la localitat de Lugo de Foz un menor de 17 anys com a presumpte autor de la mort de la seua mare, de la qual s’havia descobert el cadàver hores abans a l’habitatge familiar que tots dos compartien. Segons els investigadors, el crim es va produir diumenge a la nit a l’interior d’un immoble situat al número 3 del carrer Costa do Castro de Foz. Per motius que encara es desconeixen, l’adolescent va atacar suposadament la seua progenitora, Minaene Franco, de 36 anys i originària del Brasil, amb una arma blanca, i li va infligir ferides que van acabar per provocar-li la mort.

Posteriorment, tal com van explicar ahir fonts properes al cas a La Voz de Galicia, el presumpte parricida va baixar al carrer i es va asseure en un parc.

Un home es va fixar que tenia ferides a la mà, i el jove li va confessar que “havia fet alguna cosa” i que havia anat a un centre de salut perquè el curessin. Quan els efectius de la Guàrdia Civil van irrompre, ja al matí, a l’habitatge familiar van trobar el cos de la dona, que presentava signes externs de violència. No existien denúncies prèvies per violència en l’àmbit familiar.

El menor va ser posat a disposició del jutjat de menors de Lugo, i l’aixecament del cadàver, que es va produir passades les dos del migdia d’ahir, va ser a càrrec del jutjat d’instrucció número 2 de Viveiro.

Al tractar-se d’un menor d’edat, el presumpte autor del crim no entrarà, en el seu cas, en presó provisional i només se’n podria acordar l’internament en un centre. L’alcalde de Foz, Francisco Cajoto, va qualificar d’“horrible i execrable” el succés.

“Ens trobem davant d’un crim horrorós, execrable i estem tots consternats, si es confirma que va ser un crim en l’àmbit de la llar d’un menor cap a un dels seus pares”, va manifestar. “És indescriptible”, va recalcar el primer edil. Per la seua banda, l’Institut de Foz ret homenatge avui a la víctima, que era alumna d’un cicle superior de direcció de cuina. El centre ha convocat una concentració de cinc minuts a les 11.30. També el ple de la localitat, que tindrà lloc aquesta nit, recordarà la víctima mortal.

tracking