SEGRE

HABITATGE BARCELONA

Enderrocament totxo a totxo de l'edifici a Badalona

Demolició d’alt risc del bloc en perill d’ensorrament || El consistori estudia de manera individual els reallotjaments

Els operaris que treballen en la demolició, ahir al terrat del bloc afectat.

Els operaris que treballen en la demolició, ahir al terrat del bloc afectat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’operaris va iniciar ahir la demolició d’un bloc afectat per aluminosi a Badalona que la setmana passada va obligar a desallotjar al voltant d’un centenar de persones entre els veïns.

Els treballs, que es portaran a terme de manera manual i sense utilitzar explosius fins a arribar al forat que presenta, es van iniciar pel terrat amb ajuda de dos grues de grans dimensions. Aquest procés podria allargar-se setmanes i els tècnics no descarten acabar poc abans de Nadal, amb un cost de prop de 400.000 euros.

El quart tinent d’alcalde de la localitat, Rubén Guijarro, va assenyalar que el vent podria dificultar l’actuació i que “si se superen els 50 quilòmetres per hora s’haurà de parar”. Guijarro també va assegurar que els treballadors que realitzen la demolició intentaran recuperar objectes personals dels veïns desallotjats, molts d’ells presents a inici de la demolició, sempre que no se’n “comprometi la seguretat”.

D’altra banda, el tinent d’alcalde va explicar que l’ajuntament estudiarà “cas per cas” el reallotjament definitiu dels veïns i va indicar que les famílies que no han pogut recuperar la documentació rebran suport de la Policia Nacional i el centre cívic.

tracking