SEGRE

Sánchez diu com portarà Puigdemont a Espanya: "La fiscalia depèn del Govern?... doncs ja està"

El candidato del PSOE, Pedro Sánchez, momentos antes del inicio del único debate electoral en el que participaron todos los candidatos a la presidencia del Gobierno

Sánchez diu com portarà Puigdemont a Espanya: "La fiscalia depèn del Govern?... doncs ja està"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’Executiu i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, defensa ara la dependència de la Fiscalia del Govern espanyol per demostrar que el seu gabinet també està actuant per aconseguir portar de tornada a Espanya l’expresident escapat de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"La Fiscalia de qui depèn?", ha contestat Sánchez en una entrevista a RNE, quan li han preguntat per què va prometre en el debat electoral portar de tornada a Espanya Puigdemont com si d’un compromís electoral es tractés. Segons l’entrevistador va reconèixer que la Fiscalia depenia de l’Executiu, Sánchez va afegir: "Doncs ja està".

Tanmateix, durant la causa del 'procés', Sánchez va defensar la independència i l’autonomia de la Fiscalia respecte al Govern quan des de l’independentisme se li demanava que influís perquè no acusés de rebel·lió els dirigents empresonats.

Sánchez ha explicat que quan dilluns en el debat va anunciar que portaria Puigdemont a Espanya es referia que la Fiscalia va demanar al jutge d’instrucció de la causa del 'procés', Pablo Llarena, que reactivés l’euroordre contra el líder independentista.

"Espero que més aviat que tard Puigdemont reti comptes davant de la justícia espanyola", ha assenyalat, precisant que tot depèn del temps que la justícia belga tard en respondre a aquesta sol·licitud.

També ha justificat la recuperació del delicte d’organització de referèndums il·legals perquè l’independentisme català està amenaçant de tornar a reprendre la via unilateral.

Ha advertit que consultes com la de l’1 d’octubre de 2017 que "qüestionen la integritat territorial" d’Espanya són elements de "discòrdia" i d’"enquistament de la situació política a Catalunya", on la majoria de ciutadans són partidaris de romandre a Espanya.

tracking