SEGRE

MIGRACIÓ MEDITERRANI

Almenys sis morts al bolcar una pastera a les Canàries

Quatre persones van ser rescatades amb vida i se’n busca cinc més || Aquest any 324 migrants han mort de camí a Espanya

Els serveis d’emergències portant el cos d’un dels morts.

Els serveis d’emergències portant el cos d’un dels morts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis migrants d’origen magrebí van morir ahir després que bolqués la pastera en la qual viatjaven en una zona rocosa de la costa del municipi de Teguise, a Lanzarote.

Quatre dels ocupants de l’embarcació van ser localitzats amb principi de lipotímia però en bon estat i atesos per la Creu Roja. A més, quatre o cinc persones més es van reportar com a desaparegudes al desconèixer-se la xifra exacta d’ocupants del caiuc. En la seua recerca van participar durant la jornada d’ahir un helicòpter del 112, una patrullera de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Protecció Civil, Policia Local i Consorci de Seguretat i el servei d’Emergències de Lanzarote.

Les primeres estimacions, segons el relat dels rescatats, apunten que l’embarcació irregular transportava entre dotze i quinze migrants quan va bolcar cap a les 04.00 hores a causa del fort onatge que hi havia a la zona.

Segons dades de l’Organització Internacional de les Migracions, fins al 30 d’octubre d’aquest anys 324 migrants han perdut la vida a l’intentar arribar a Espanya pel Mediterrani, als quals se sumen almenys dotze víctimes a les costes de les Canàries.

tracking