SEGRE

POLÈMICA CRÍTICA

Assemblees de l'ANC demanen només el vot per a JxCat i CUP

Les de Lleida-Segrià i l’Alt Urgell, entre d’altres || Perquè ERC no s’ha compromès a no donar suport a la investidura de Sánchez

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el 14 d’octubre.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el 14 d’octubre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de setanta assemblees territorials de l’ANC, entre les quals les de Lleida-Segrià i l’Alt Urgell, han reclamat al secretariat nacional que faci “un “pas endavant” i sotmeti a votació un text en el qual s’afirma que l’entitat només donarà suport a aquelles candidatures independentistes que es comprometin per escrit a no investir ni pactar amb qualsevol formació que va secundar l’aplicació de l’article 155, en clara al·lusió al PSOE i Pedro Sánchez. I fins ahir, aquest compromís l’havien firmat JxCat i la CUP, mentre que ERC no havia donat encara cap resposta.

Encara que les assemblees territorials demanaven anar més enllà, el secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana va votar l’estratègia de “bloqueig” a la governabilitat de l’Estat després del 10-N, una estratègia avalada pel 97,8% dels votants de l’ANC, una consulta que va comptar amb un índex de participació del 21,69% del cens. Entre els punts acordats figura l’“exigència de retirada de les forces de seguretat de l’Estat espanyol”, exigir l’alliberament immediat dels “presos polítics” i avançar “clarament” en la culminació del procés d’autodeterminació, d’acord amb el caràcter “vinculant” del referèndum de l’1-O.

Jornada lúdica i reivindicativa a la plaça Sant Joan de Lleida dissabte

El local de l’ANC-Lleida va acollir ahir a la nit una reunió fruit d’una autoconvocatòria de ciutadans amb vista a organitzar dissabte vinent, durant la jornada de reflexió electoral, un esdeveniment lúdic i reivindicatiu a la plaça Sant Joan de Lleida. En l’acte van participar unes 25 persones que, a títol individual, van proposar diverses iniciatives per elaborar un programa que, en principi, està previst que es desenvolupi des de les 16.00 i fins a les 22.00 hores, aproximadament. Entre les propostes aprovades figura la col·locació de cartells i pancartes reivindicatives per reclamar la llibertat de presos, així com la d’un gran mural on totes les persones que vulguin, puguin escriure els seus missatges. També se sol·licitarà la col·laboració de músics locals, sardanistes, bastoners i castellers i es prepararan activitats infantils (jocs, tallers).

tracking