SEGRE

TRIBUNALS VIOLACIÓ

La Fiscalia reclama condemnar La Manada de Manresa per agressió sexual i no abús

Recorrerà la sentència de l’Audiència, que va imposar penes de fins a 12 anys per abús sexual || La menor va ser violada estant inconscient, drogada i beguda

Una concentració celebrada dimarts a Manresa contra la sentència dictada per l’Audiència.

Una concentració celebrada dimarts a Manresa contra la sentència dictada per l’Audiència.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va anunciar ahir que recorrerà la sentència de l’Audiència de Barcelona que va condemnar cinc dels sis acusats de La Manada de Manresa a penes d’entre deu i dotze anys de presó per abusos sexuals contra una menor de 14 anys en una nau abandonada de Manresa el 2016. El Ministeri Públic demanarà que siguin condemnats per agressió sexual, com ja va defensar a l’informe final, al considerar que sí que hi va haver una intimidació de la víctima. La Fiscalia, que inicialment havia demanat condemnar per abús, va elevar l’acusació a agressió sexual una vegada conclòs el tràmit de la prova al judici en què van declarar els acusats i la víctima.

A la sentència, que es va fer pública dijous, l’Audiència de Barcelona va argumentar que no veia agressió sexual en el cas al considerar que els condemnats van actuar “sense utilitzar cap tipus de violència ni intimidació” per obtenir el consentiment de l’adolescent ja que aquesta es trobava “en estat d’inconsciència, sense saber què feia o deia” a l’haver ingerit alcohol i marihuana.

Segons va assenyalar el tribunal, la situació encaixa amb l’article 181.2 del Codi Penal, que considera que perquè el delicte de violació es consideri agressió sexual ha d’exigir que hi ha violència o intimidació per part dels autors.

Però per a la Fiscalia els sis acusats van cometre un delicte d’agressió sexual ja que es van aprofitar de les condicions de l’adolescent, “l’edat, la complexió i l’estat d’inconsciència”, per realitzar els actes, a més els autors van actuar “amb superioritat numèrica, d’edat i de complexió” per portar a terme la seua actuació en grup i de forma successiva, després que el principal acusat organitzés l’acció per torns.

La fiscal va ressaltar que la víctima no va consentir els fets i va ser obligada pels processats a patir tots els atacs contra la seua llibertat sexual, i va viure una situació “absolutament denigrant”.

Des que es va fer pública la sentència s’han repetit les concentracions als carrers de tot l’Estat per protestar contra la decisió de l’Audiència i per demanar una reforma del Codi Penal que elimini el concepte d’abús sexual.

tracking