SEGRE

EUA JUDICI POLÍTIC

Un testimoni rectifica i diu que Trump va pressionar Ucraïna contra Biden

Un diplomàtic valida la tesi demòcrata

Donald Trump baixa de l’helicòpter a l’arribar a la Casa Blanca.

Donald Trump baixa de l’helicòpter a l’arribar a la Casa Blanca.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició demòcrata es va anotar ahir una victòria en la investigació per sotmetre a un judici polític el president nord-americà, Donald Trump, quan l’ambaixador de Nord-amèrica a la Unió Europea, Gordon Sondland, va decidir canviar la declaració que va realitzar a la Cambra de Representants.

Va afirmar que sí que va existir un intercanvi de favors amb Ucraïna, basat en la suspensió de l’ajuda militar nord-americana, uns 400 milions de dòlars, fins que les autoritats ucraïneses es comprometessin a investigar Hunter Biden, el fill de l’exvicepresident nord-americà Joe Biden.

Assegura que va existir un tracte de favor basat en el finançament militar per investigar els Biden

El més alt responsable de la diplomàcia nord-americana a Europa va enviar una declaració escrita per assenyalar que sí que va existir aquest quid pro quo, amb la qual cosa va donar un gran revés a la defensa del mandatari nord-americà, que assegura que mai hi va haver intercanvi de favors amb Ucraïna durant la seua trucada amb el president Volodímir Zelenski. En aquesta declaració, Sondland diu recordar que va mantenir una conversa amb un alt càrrec ucraïnès el passat 1 de setembre on ell mateix li va dir que l’ajuda militar nord-americana estava vinculada amb la investigació a Biden. En la declaració a porta tancada a l’octubre, Sondland va testificar que desconeixia si l’ajuda militar a Ucraïna s’havia paralitzat a l’espera que les autoritats locals es comprometessin públicament a investigar Hunter Biden.

Sondland, al costat del diplomàtic Kurt Volker i el secretari d’Energia nord-americana, Rick Perry, formen l’anomenat grup dels “tres amics” responsables de gestionar les relacions polítiques dels Estats Units amb Ucraïna, segons va informar la cadena CNN.

tracking