SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ SEXUAL

Dos detinguts a Barakaldo per una violació múltiple

Van entrar a l’habitació de la víctima i van emmordassar la seua parella || Tots resideixen en un edifici d’habitacions de lloguer

Una manifestació a Manresa contra la sentència per la violació en grup d'una menor el 2016.

La Fiscalia recorrerà la sentencia de la 'manada' de ManresaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ertzaintza va detenir ahir dos homes de 19 i 20 anys com a presumptes implicats en una agressió sexual múltiple a una jove dilluns passat al municipi biscaí de Barakaldo. El succés va tenir lloc dilluns a la nit en un habitatge amb habitacions de lloguer, si bé la denúncia es va presentar dimecres al matí. Pel que sembla, segons la versió estudiada per la policia basca, els agressors van anar a l’habitació de la víctima després d’haver estat prenent unes copes amb ella i la seua parella, ja que vivien al mateix edifici. Va ser aleshores quan els autors, presumptament, van emmordassar la parella de la dona i van perpetrar l’agressió sexual. Encara que s’espera diverses anàlisis i proves recollides a l’escenari, els agents que s’ocupen de la investigació no descarten que els agressors proporcionessin alguna substància a la parella per anul·lar parcialment la voluntat de tots dos.

Segons apunta el diari El Correo, els individus detinguts tenen antecedents per tràfic de drogues i robatoris. Un d’ells va ser arrestat el 2015, quan era menor, per haver agredit sexualment una altra noia, menor d’edat.

Per la seua banda, l’ajuntament de Barakaldo va anunciar que es personarà com a acusació popular en el cas. L’alcaldessa, Amaia del Campo, va reclamar que s’actualitzi el Codi Penal perquè “aquests delictes repugnants contra les dones rebin el càstig que mereixen”. Diversos col·lectius feministes van convocar una manifestació per mostrar la seua repulsa als fets i en suport a la víctima.

En un altre ordre de coses, la Policia Nacional va detenir al districte madrileny de Carabanchel un pastor evangèlic de quaranta-nou anys, de nacionalitat hondurenya, per un presumpte delicte d’abusos sexuals i corrupció de menors a una noia de disset anys. Segons va informar fonts policials, el detingut es va valer del seu atansament “físic i emotiu” cap a la jove aprofitant-se de la seua “autoritat eclesiàstica” per emprendre la seua conducta delictiva. No descarten que hi hagi més víctimes.

tracking