SEGRE

SUCCESSOS SALUT

Els pares d'un jove mort per asfíxia culpen el 112 de negligència

Els pares del jove de 23 anys que va morir, ahir durant una roda de premsa.

Els pares del jove de 23 anys que va morir, ahir durant una roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares d’un jove madrileny de 23 anys que va morir per asfíxia el 2018 després de tenir un tromboembolisme pulmonar acusen el Summa 112 de negligent per no activar el protocol adequat, al no haver enviat una UVI mòbil des de la primera trucada que va fer el noi alertant de la seua situació.

La família va fer ahir públics els àudios facilitats pel 112 en els quals es pot escoltar un metge dient-li al jove “jo no sento que t’ofeguis” o a la mare d’aquest que al seu fill no li passa res i que “està una mica tocat” abans de penjar el telèfon.

Ara la família ha iniciat una reclamació per responsabilitat patrimonial de l’Administració Pública davant del Servei Madrileny de Salut per la qual demanen 175.000 euros d’indemnització, però s’està plantejant recórrer a la via penal després d’haver escoltat els àudios.

Per la seua banda, el 112 reitera que els seus professionals van actuar en tot moment amb diligència i professionalitat, d’acord amb els protocols, i els seus recursos mòbils van tenir uns temps de resposta òptims.

tracking