SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

França desallotja immigrants a París

El Govern gal desmantella dos campaments amb 1.600 persones i anuncia més accions similars || Alemanya deporta trenta-sis afganesos més als quals va denegar l’asil

Un gendarme supervisa el desmantellament d’un campament d’immigrants il·legal a París.

Un gendarme supervisa el desmantellament d’un campament d’immigrants il·legal a París.EFE/EPA/JULIEN DE ROSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà d’anunciar mesures per endurir el control de la immigració, el Govern francès va llançar ahir a París una nova ofensiva policial per al desallotjament i desmantellament de campaments de migrants i demandants d’asil.

Un total de 1.611 persones, segons va informar la prefectura (delegació del Govern), van ser evacuades voluntàriament de dos dels campaments existents al nord-est de la capital, en l’operació número cinquanta-nou d’aquest tipus que es porta a terme a la ciutat des del 2015.

A més, el mes que ve es procedirà al desmantellament d’altres campaments similars que es troben pròxims, a la mateixa Porte de la Chapelle i a la veïna d’Aubervilliers, on malviuen almenys un miler de persones més.

Per la seua banda, un grup de trenta-sis afganesos als quals el Govern d’Alemanya ha denegat l’asil ha arribat aquest dijous a primera hora a Kabul, la capital de l’Afganistan, segons han informat les autoritats aeroportuàries.

D’altra banda, els serveis d’emergències canaris van recuperar ahir quatre cossos sense vida del mar, la qual cosa eleva a nou els migrants morts de la pastera que va bolcar dimecres a la costa de l’illa de Lanzarote.

tracking