SEGRE

PANORAMA

Tsunami Democràtic crida a una mobilització contínua de tres dies

De dilluns a dimecres, demana als ciutadans que s’agafin permisos i estiguin disposats a traslladar-se || Avui porten a terme més de 300 accions per tot Catalunya

La gigafoto de l’1 d’octubre d’aquest any quan es van encendre les Agulles de Montserrat en honor als presidents de la Generalitat i els presos pel procés.

La gigafoto de l’1 d’octubre d’aquest any quan es van encendre les Agulles de Montserrat en honor als presidents de la Generalitat i els presos pel procés.CARLES DOMÈNECH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Tsunami Democràtic va convocar ahir els seus seguidors a preparar-se per realitzar grans mobilitzacions “continuades” entre dilluns i dimecres, els tres dies posteriors a les eleccions que se celebraran demà. En un missatge a través de les seues xarxes socials, la plataforma ha cridat a fer un “gran 11 de Setembre” fins que no hi hagi una “solució política a l’exercici del dret a l’autodeterminació, la llibertat dels presos i dels exiliats i represaliats i el lliure exercici dels drets fonamentals la gent continuarà mobilitzada i demostrant la seua força”. Sense revelar detalls de les accions que pensen dur a terme, Tsunami crida els ciutadans a agafar-se uns dies lliures i estar disposats a desplaçar-se per tot Catalunya per participar en les diferents reivindicacions. Així doncs, presenten les més de 300 accions programades per a avui, jornada de reflexió, com una “prova” de cara a la seua “acció més ambiciosa”.

Les protestes es comunicaran a partir d’avui a través de la seua app i els seus comptes de Telegram, Twitter i Instagram. Des de la plataforma van instar els seus seguidors a descarregar-se l’aplicació per al mòbil, ja que consideren que és la forma “més segura” per comunicar-se en aquest cas. Des de JxCat van anunciar que els diputats del Parlament participaran en les mobilitzacions convocades avui, però van puntualitzar que no està previst que hi vagi cap dels candidats que es presenten als comicis del 10-N. Des de la formació també s’ha fet una crida perquè les activitats se celebrin d’una manera “pacífica i sense violència”.

Els CDR de Barcelona convoquen una manifestació a Gràcia per a aquesta tarda

Paral·lelament, els CDR de Barcelona han convocat una manifestació per a les set de la tarda a la confluència de la ronda Sant Pere i el passeig de Gràcia de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra van mostrar la seua preocupació davant dels incidents que puguin succeir en les concentracions d’avui i les de la setmana que ve però van assegurar que estan preparats per actuar si és necessari. Al contrari van afirmar que, segons la seua opinió, la jornada de votació de demà transcorrerà sense incidents rellevants.

En cas de la policia catalana, està previst que totes les comissaries activin agents per reforçar el patrullatge preventiu als col·legis electorals. També afecta la Brigada Mòbil (Brimo) i l’Àrea de Regional de Recursos Operatius (Arro).

La gigafoto de l’1 d’octubre d’aquest any quan es van encendre les Agulles de Montserrat en honor als presidents de la Generalitat i els presos pel procés.

La gigafoto de l’1 d’octubre d’aquest any quan es van encendre les Agulles de Montserrat en honor als presidents de la Generalitat i els presos pel procés.CARLES DOMÈNECH

tracking