SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Exoneren l'únic acusat pel crim de la CAM

Declaren no culpable Miguel López de matar la seua sogra, viuda de l’expresident de l’entitat || El veredicte no és unànime

Miguel López, a l’arribar al primer dia del judici, el 14 d’octubre.

Miguel López, a l’arribar al primer dia del judici, el 14 d’octubre.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular va va declarar ahir no culpable Miguel López de ser l’autor material de l’assassinat de la seua sogra, María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Vicente Sala, i d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. El veredicte es va llegir a mitja tarda a les dependències de l’Audiència Provincial d’Alacant, on des del passat 14 d’octubre s’havia jutjat López per la mort de la seua sogra. El crim va tenir lloc el 9 de desembre del 2016 i la víctima va morir de dos trets al concessionari dirigit pel mateix López. Tanmateix, el jurat no va acordar el veredicte de manera unànime. I és que tres dels membres van considerar l’acusat culpable, enfront d’uns altres sis que el van exonerar dels càrrecs als quals s’enfrontava. D’aquesta manera, el tribunal l’absoldrà.

Al veredicte, el jurat popular va abraçar la tesi de la defensa de López, que afirmava que no existien “proves directes” que relacionessin l’acusat amb el crim de la seua sogra. En aquest sentit, va considerar que els 23 indicis presentats per la Fiscalia no eren prou consistents per considerar culpable el gendre de la víctima ja que no es van aportar ni empremtes, ni restes de pólvora ni tampoc l’arma amb la qual es va perpetrar l’assassinat.

El lletrat i l’entorn de López estan “contents” pel treball judicial en un cas “complicat”

Després de la lectura del veredicte, Francisco Ruiz, advocat de l’acusació particular, exercida pel fill de la víctima, no va voler fer comentaris. Per la seua banda, l’advocat de la defensa, Javier Sánchez-Vera, es va mostrar “content” per la decisió del jurat. En aquesta mateixa línia, el portaveu dels amics de Miguel López, Ricardo Saiz, va explicar que estan “molt contents”. A més a més, va elogiar la tasca del tribunal i del jurat popular en un cas “molt complicat”. I és que en aquest judici, que ha comptat amb divuit sessions, han declarat tres desenes de testimonis, més d’una trentena de pèrits, un metge forense, quinze policies nacionals i dos locals. López es va acollir al dret a no declarar.

tracking