SEGRE

Tsunami Democràtic talla la frontera amb França a La Jonquera

Els manifestants s'organitzen i munten una cuina i lavabos per passar tres dies

Imatge d'arxiu del tall que va fer Tsunami Democràtic a la frontera amb França a la Jonquera.

Imatge d'arxiu del tall que va fer Tsunami Democràtic a la frontera amb França a la Jonquera.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una manifestació convocada per Tsunami Democràtic talla aquest dilluns al matí la frontera amb França a La Jonquera, en una acció que ha començat cap a les 9 del matí. Inicialment s'ha tallat l'AP-7 en sentit sud i s'ha deixat un carril obert en direcció França, però la circulació ha quedat finalment totalment interrompuda, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. En una piulada a Twitter, Tsunami ha animat la ciutadania a desplaçar-se fins a La Jonquera per tallar la frontera, amb cotxe o sense. Assegura, a més, que aquesta mobilització "vol ser un crit a la comunitat internacional que faci entendre a l'estat espanyol que l'únic camí és seure a parlar". Alguns 'armilles grogues' col·laboren amb l'acció.

Els centenars de manifestants que tallen l'autopista AP-7 a la Jonquera es preparen per passar tres dies al ras. De fet, s'han organitzat i muntat una cuina i lavabos per poder facilitar que l'acció "sigui un èxit". Fins a la zona està arribant cada vegada més gent cridada per Tsunami Democràtic. Ho fan a través de l'N-II ja que els Mossos i la Policia Nacional impedeixen el pas als que volen arribar-hi caminant per l'autopista. El tall està situat just uns 40 metres abans de l'entrada en territori espanyol per evitar que els Mossos puguin actuar. Els manifestants criden consignes reclamant la llibertat dels presos independentistes. Està previst que en les properes hores comencin els concerts a l'escenari que s'ha muntat al mig de l'AP-7.

Almenys 20 quilòmetres de cua a la Jonquera i 14 més a la Catalunya del Nord

Es registren almenys 20 quilòmetres de cua a la Jonquera (Alt Empordà) pel tall de Tsunami Democràtic a la frontera amb França, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. El servei francès d'autopistes informa, a més, que hi ha 14 quilòmetres més de cua a la Catalunya del Nord, a l'altura de la sortida de Perpinyà Sud de l'A-9. Aquest és el punt on recomana als vehicles que es desviïn perquè l'entrada a Espanya és "impossible". El desviament obligatori és al Voló. Els Mossos d'Esquadra, per la seva part, bloquegen l'AP-7 a la Jonquera per evitar que més persones i vehicles accedeixin al punt fronterer. Els vehicles que circulen en sentit nord es desvien per la sortida 3 (Figueres Nord) cap a l'N-II.

Els manifestants preparen cuines.

Tsunami Democràtic talla la frontera amb França a La JonqueraACN

Tsunami Democràtic talla la frontera amb França a La Jonquera

Tsunami Democràtic talla la frontera amb França a La JonqueraTsunami Democràtic

tracking