SEGRE
El líder del PP, Pablo Casado.

Casado critica l'acord per formar un "govern radical"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha criticat el preacord del PSOE amb Unidas Podemos per "formar un govern radical", que és just, ha dit, "el contrari que necessita Espanya", i ha recriminat a Pedro Sánchez que "per a aquest viatge no feien falta alforges". En una compareixença després del Comité Executiu Nacional del partit, després de conèixer la firma del preacord de govern de coalició entre el PSOE i Podemos, ha qüestionat la repetició electoral per a aquest resultat i ha reiterat que el PP no facilitarà la investidura de Sánchez ja que els seus programes "són incompatibles. Nosaltres estarem a l’altura de les circumstàncies, però ni ens ha trucat.", ha retret Casado, pel que "és evident que tanca la porta amb terrabastall a qualsevol col·laboració amb el PP", ha conclòs.

Casado ha criticat que Sánchez hagi "volgut radicalitzar la seua proposta de govern", fent un Executiu que encara que es diu progressista és "d’esquerra radical", una cosa que veu "molt preocupant, amb el que ha demostrat que aquesta és la seua "pròpia naturalesa", com en el conte de la granota i l’escorpí. Al contrari, "ni tan sols s’ha dignat a trucar al PP", ha criticat.

Segons han explicat fonts del partit, el mateix Casado va trucar Sánchez diumenge després de conèixer-se els resultats electorals, però no va tenir contestació a la trucada més que a través d’un missatge, dilluns, en el qual el president explicava que no havia pogut contestar. Des d’aleshores no hi ha hagut cap comunicació entre ells, malgrat que Sánchez va anunciar que anava a parlar amb els líders polítics. "La cabra tira a la muntanya i Sánchez ha deixat molt clar que està d’acord amb la radicalitat d’esquerra i no amb un PSOE que arribava a acords d’Estat no amb nacionalistes sinó amb el PP", ha lamentat Casado.

tracking