SEGRE

PANORAMA

Calvo seguirà de vicepresidenta al Govern estatal amb Iglesias i Calviño

La formació morada pretén ministeris socials com ara Habitatge i Ocupació || Lastra inicia els contactes per buscar suports a la investidura de Pedro Sánchez

Adriana Lastra (d), vicesecretària general del PSOE, i la dirigent d’Unides Podem Irene Montero (e).

Adriana Lastra (d), vicesecretària general del PSOE, i la dirigent d’Unides Podem Irene Montero (e).EFE/PACO CAMPOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur Govern de Pedro Sánchez que estan negociant amb Unides Podem comptarà amb tres vicepresidències: una d’assumptes socials per al líder de la formació morada, Pablo Iglesias; una altra d’econòmica, que ocuparia la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño; i una d’igualtat, que seria per a la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo.

Segons el disseny del Govern de coalició PSOE-Unides Podem, Iglesias ocuparà una vicepresidència “social”, com es va anomenar la que al juliol els socialistes van oferir a Irene Montero. Unides Podem vol negociar amb el PSOE un Govern de coalició en el qual pretén ocupar, a banda de la vicepresidència per a Iglesias, carteres socials com Habitatge o Ocupació que tindran, aquesta vegada sí, competències molt definides i concretes que possibilitaran que els morats tinguin capacitat efectiva de prendre decisions de govern.

Per la seua part, el corrent Anticapitalista, integrat a Unides Podem, creu que el Govern de coalició amb el PSOE “no era la millor opció” després de les generals i va avançar que al nou Executiu que es conformi en les properes setmanes exigirà “la derogació de les dos reformes laborals, la de la llei Mordassa i solucionar de forma democràtica i amb diàleg el conflicte català” amb un referèndum com el d’Escòcia.

D’altra banda, la número dos del PSOE i portaveu al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, va iniciar ahir la presa de contacte amb la resta de formacions polítiques per obtenir suports al Govern progressista de coalició amb Unides Podem. Lastra es va reunir ahir amb el líder de Més País, Íñigo Errejón, i amb el portaveu de Compromís, Joan Baldoví.

També va contactar amb el portaveu del PNB, Aitor Esteban, encara que, d’acord amb fonts de la formació basca, no va ser una reunió de negociació per a la investidura sinó un encontre per parlar de qüestions tècniques del Congrés dels Diputats.

La número dos del PSOE es reunirà avui a Madrid amb el portaveu d’ERC a la Cambra Baixa, Gabriel Rufián, i demà divendres té previst fer-ho a Oviedo amb el diputat electe del Partit Regionalista Càntabre (PRC), José María Mazón.

tracking