SEGRE

El tribunal escocès deixa en llibertat l'exconsellera Clara Ponsatí

El jutge fixa per al 12 de desembre la pròxima vista

L'exconsellera d'Educació, Clara Ponsati, i l'advocat Aamer Anwar arriben a la seu de la policia d'Edimburg aquest dijous.

L'exconsellera d'Educació, Clara Ponsati, i l'advocat Aamer Anwar arriben a la seu de la policia d'Edimburg aquest dijous.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge escocès va deixar aquest dijous en llibertat provisional l’exconsellera Clara Ponsatí, a l’inici del seu judici d’extradició a Espanya, que la reclama pel seu paper en el referèndum d’independència de Catalunya de l’1 d’octubre del 2017, declarat il·legal per la Justícia espanyola.

El jutge, que no ha retirat el passaport a l’exconsellera en no veure risc de fuga, ha fixat la pròxima vista per al 12 de desembre.

El Tribunal del Sheriff d’Edimburg va acceptar la petició de l’advocat defensor, Aamer Anwar, de deixar Ponsatí lliure mentre duri el judici a l’exconsellera del Govern, que afronta a Espanya càrrecs de sedició i malversació de fons per la convocatòria de l’1-O

"Hem guanyat la batalla però no la guerra, queda un llarg camí", va afirmar Ponsatí, segons recull el compte de Twitter del seu advocat.

tracking