SEGRE

PANORAMA

Torrent denuncia la “radicalitat” de l'Estat contra el Parlament

Defensa que no convertirà la Cambra catalana en un “òrgan censor” || El ple rebutja que Torra comparegui per explicar la seua vinculació amb els CDR

El president del Parlament, Roger Torrent, conversant ahir amb altres membres de la Mesa.

El president del Parlament, Roger Torrent, conversant ahir amb altres membres de la Mesa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà de la tempesta política que es va viure al Parlament arran de la moció sobre l’autodeterminació impulsada per la CUP i la seua suspensió per part de Tribunal Constitucional, el president de la Cambra catalana, Roger Torrent, va criticar ahir després de la sessió de control del Govern que des de l’Executiu central es parli de la creació d’un Govern progressista mentre l’Estat “radical persegueix els debats parlamentaris”.

El president va insistir que ell no permetrà “mai que la censura entri al Parlament” i que “està actuant amb absoluta normalitat democràtica permetent debats sobre qualsevol qüestió”. Torrent també va defensar que el Parlament decidís no publicar el resultat de la moció al Butlletí Oficial del Parlament reiterant que ell assumirà “totes les responsabilitats polítiques que prengui la Mesa”, però assegurant que cal evitar que això pugui afectar “els funcionaris”.

Presenta un incident de nul·litat contra la sentència per un error de conselleria

En aquesta mateixa línia es va mostrar el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, que va reivindicar que la Mesa és l’única responsable de les tramitacions parlamentàries, encara que va demanar un “esforç” per a un “acord nacional” que defensi la llibertat d’expressió a les institucions catalanes.

Durant la sessió de control del Govern també va rebutjar les quatre peticions presentades per Ciutadans, PSC, el comuns i el Partit Popular que reclamaven la compareixença del president Quim Torra al ple per explicar si tenia vinculacions amb els set CDR detinguts el mes passat.

El Suprem, contra la immunitat de Puigdemont

El Tribunal Suprem va rebutjar ahir el recurs d’apel·lació presentat per Carles Puigdemont i Toni Comín contra una interlocutòria del jutge Pablo Llanera en què rebutjava la petició de deixar sense efecte les euroordres contra ells al ser diputats electes a l’Eurocambra. El Suprem afirma que ni Puigdemont ni Comín van adquirir la condició d’eurodiputats, ja que no van acatar la Constitució ni van assistir a la presa de posició, per la qual cosa no tenen immunitat. L’alt Tribunal, contrari a l’opinió de l’Advocat General del Tribunal de Justícia europeu, considera que no és suficient amb sortir elegit als comicis per adquirir la condició de parlamentari i per tant la immunitat que atorga el càrrec.

tracking