SEGRE

PANORAMA

Asens i Lluch, candidats a ocupar Habitatge en el Govern de coalició

La número dos de Podem, Irene Montero, se sospesa per a Sanitat || López de Uralde, exdirector de Greenpeace Espanya, podria anar a Transició Ecològica

Rosa Lluch i Jaume Asens, possibles candidats a ocupar el ministeri d’Habitatge.

Rosa Lluch i Jaume Asens, possibles candidats a ocupar el ministeri d’Habitatge.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que va sortir a la llum el preacord de pacte assolit pel PSOE i Unides Podem han estat moltes les especulacions sobre quins llocs dins del Govern ocuparan els membres dels diferents partits. El cap de llista d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, podria formar part del nou Executiu com a ministre d’Habitatge, encara que segons va avançar TV3 la candidata al Senat del partit morat a Catalunya, Rosa Lluch, filla del ministre assassinat per ETA Ernest Lluch, seria una altra candidata per ostentar la cartera d’aquest ministeri.

Altres membres de la formació morada que sonen per formar part de l’Executiu de coalició són el d’Irene Montero, que podria obtenir la cartera de Sanitat o Igualtat, o Alberto Garzón, el secretari d’Izquierda Unida, que podria ocupar un lloc rellevant, encara que no necessàriament com a ministre.

Per part del PSOE, a més de Carmen Calvo i Nadia Calviño possiblement al capdavant de les vicepresidències al costat de Pablo Iglesias, la cadena catalana assegura que Teresa Ribera continuarà al capdavant de Transició Ecològica, encara que altres fonts apunten al nom de Juan López de Uralde, exdirector de Greenpeace Espanya i membre de Podem. Per ajustar el repartiment de competències entre formacions, el nombre de ministeris podria incrementar-se de les 17 carteres a la vintena.

Totes aquestes especulacions dependran que el secretari socialista, Pedro Sánchez, aconsegueixi obtenir els suports necessaris per poder ser investit. El perfil més sobiranista d’Asens podria ajudar a una possible abstenció d’Esquerra.

Albiach també va apuntar que li resultaria “difícil” entendre que ERC no donés suport a Sánchez, ja que ajudaria a “solucionar” el conflicte.

Albiach demana desvincular la investidura del pressupost català

La presidenta del grup parlamentari En Comú Podem, Jéssica Albiach, va defensar ahir en una entrevista a la televisió catalana que “no és bona idea” vincular una eventual investidura a Pedro Sánchez amb els pressupostos de la Generalitat, amb referència a ERC. La líder dels comuns va assegurar que els pressupostos no haurien de ser “una arma en campanya” i va assenyalar que aquest va ser un dels motius pels quals “van aturar les converses” sobre la negociació dels pressupostos del 2020.

Rosa Lluch i Jaume Asens, possibles candidats a ocupar el ministeri d’Habitatge.

Rosa Lluch i Jaume Asens, possibles candidats a ocupar el ministeri d’Habitatge.ACN

tracking