SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El jutge del 'cas Villarejo' imputa Francisco González

Haurà de declarar per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets || L’endemà de sol·licitar-ho Anticorrupció

Imatge de l’expresident del BBVA Francisco González.

Imatge de l’expresident del BBVA Francisco González.EFE/ ZIPI/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del cas Villarejo va citar ahir com a investigat l’expresident del BBVA Francisco González dilluns vinent, 18 de novembre, per delictes de suborn i de descobriment i revelació de secrets en relació amb els presumptes encàrrecs d’espionatge que va realitzar l’excomissari José Villarejo.

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón va prendre aquesta decisió l’endemà que la Fiscalia Anticorrupció demanés la imputació de González, un fet que es produeix després que al juliol el magistrat imputés l’entitat bancària com a persona jurídica, segons van informar fonts jurídiques.

González haurà de comparèixer com a imputat davant del jutge dilluns vinent

A banda de la citació de González, el jutge també va situar per aquell mateix dia, en el seu cas com a testimoni, l’exdirector de comunicació del BBVA Javier Ayuso, que també va ser cap de premsa de la Casa Reial. Per a l’endemà, el dimarts 19, han estat citats com a investigats Juan Asua, assessor de l’actual president de l’entitat, Carlos Torres Vila i Eduardo Arbizu, exresponsable de l’àrea de Regulació i Control Intern, que va deixar el banc a finals del mes de juliol, l’endemà de conèixer-se la imputació del BBVA com a persona jurídica en el cas Villarejo. El dimecres 20 serà el torn del BBVA com a investigat després de la seua imputació al juliol com a persona jurídica i que les dates de citació, que inicialment es van fixar el 24 de setembre i després el 10 d’octubre, s’anessin ajornant per motius d’agenda del jutjat. Aquell dia haurà de comparèixer un representant legal de l’entitat bancària per respondre a les preguntes del jutge i dels fiscals del cas.

La Fiscalia va demanar la imputació de Francisco González, conegut popularment com FG, en vista de la investigació oberta a l’entitat bancària que ell presidia a la peça 9 d’aquesta causa, en la qual s’indaga sobre les presumptes contractacions del banc a Villarejo des de l’any 2004, quan la constructora Sacyr va iniciar un moviment per provar de prendre el control del grup bancari, que finalment no va tenir èxit.

tracking