SEGRE

PANORAMA

ERC segueix en el 'no' a Pedro Sánchez perquè manté la “via repressiva” a Catalunya

El candidat socialista respon als republicans que vol resoldre la “crisi política” i ja no parla de “crisi de convivència” || Assegura que el PSOE i Podem són els únics que aposten pel diàleg

Adriana Lastra, i el seu homòleg d’ERC, Gabriel Rufián, durant una reunió al setembre.

Adriana Lastra, i el seu homòleg d’ERC, Gabriel Rufián, durant una reunió al setembre.EFE/ BALLESTEROS/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va traslladar ahir a la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, que els seus 13 diputats votaran no a la investidura de Pedro Sánchez mentre el Partit Socialista no doni mostres que prioritzarà la via política per afrontar el conflicte amb Catalunya, abandonant la “via repressiva”.

Així ho va explicar ERC en un comunicat, després de la primera presa de contacte entre Rufián i Lastra en un clima d’“absoluta cordialitat”.

Ibarra abandonarà el PSOE si es forma Govern amb Podem o independentistes La FAES assegura que Sánchez vol mantenir el poder a qualsevol preu

Segons ERC, durant la conversa, Rufián no va apreciar “cap indici” que el PSOE “abandonarà la via repressiva per afrontar el conflicte polític existent entre Catalunya i l’Estat”. “Sense aquestes garanties, no hi podrà haver en cap cas un replantejament de la postura del Grup Republicà al Congrés”, van avisar des d’ERC, que es manté, per tant, en el vot en contra a Sánchez.

En qualsevol cas, Lastra i Rufián van coincidir en la necessitat de continuar mantenint contactes. “Des del Grup Republicà s’espera que aquesta primera reunió sigui l’avantsala d’altres que hauran d’acabar succeint”, apuntava la nota.

En aquestes pròximes reunions els independentistes insistiran que la seua aposta per a la “resolució política” del conflicte català passa per la creació d’una taula de partits i remarcaran, així mateix, la necessitat d’“avançar en matèries socials urgents” que ara estan “bloquejades” tant al Congrés com al Parlament català.

Sánchez va contestar a la negativa inicial d’ERC a donar suport a la seua investidura avisant que el PSOE i Podem són els únics partits d’àmbit estatal que defensen el diàleg “dins de la Constitució” per resoldre la “crisi política” –ja no parla de “crisi de convivència”– a Catalunya. Així mateix, va plantejar que s’activi la taula de partits del Parlament, després de la petició d’ERC que s’activi la taula de partits que es va acordar al pacte de Pedralbes, el 20 de desembre, quan el cap de l’Executiu espanyol es va reunir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a Barcelona.

“No m’agrada, una cosa que tots entendran, que després de discutir tantes vegades que el primer que cal fer és posar-se d’acord en el programa, amb les coses més elementals, el primer que sapiguem és com es reparteixen els càrrecs, això no m’agrada, em sembla que la casa es construeix des de baix, i no pas per la teulada”, va insistir González en la seua intervenció en la presentació de l’estudi Joves, internet i democràcia.

tracking