SEGRE

PANORAMA

La Justícia estudia si els disturbis per la sentència de l'1-O són terrorisme

La Policia remet a l’Audiència Nacional els talls a l’AP-7 promoguts per Tsunami Democràtic || Creuen que els independentistes planegen una acció a Madrid

Milers de persones van ocupar l’aeroport del Prat el 14 d’octubre per protestar per la sentència de l’1-O.

Milers de persones van ocupar l’aeroport del Prat el 14 d’octubre per protestar per la sentència de l’1-O.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón sospesa si els disturbis que han tingut lloc al llarg de l’últim mes a Catalunya com a conseqüència de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes per l’1-O són constitutius de terrorisme. Així ho van assegurar ahir fonts jurídiques a TV3 i La Vanguardia, que van explicar que aquest jutge, que va obrir una investigació per terrorisme contra Tsunami Democràtic per organitzar l’ocupació de l’aeroport del Prat el dia en què es va fer pública la sentència, valora quines causes obertes als jutjats de Catalunya ha de reclamar per reforçar aquestes indagacions i també les que instrueix contra nou activistes independentistes vinculats als CDR i suposadament integrants de l’Equip de Resposta Tàctica (ERT), que així mateix són acusats de terrorisme. D’aquests, set estan en presó provisional des del 23 de setembre.

La tesi de García Castellón és que els CDR i Tsunami Democràtic instiguen actuacions similiares a les de la kale borroka i que, per tant, com va passar a Euskadi, les seues accions han de ser investigades a l’Audiència Nacional, que és el tribunal competent per a causes per terrorisme.

En paral·lel, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van fer arribar ahir a la Fiscalia de l’Audiència Nacional els informes sobre els talls de trànsit a l’AP-7 entre dilluns i dimecres, així com un suposat intent d’invasió de les vies de l’AVE entre Girona i Figueres, a l’altura de Bàscara. En aquesta acció va ser identificat el cotxe d’una de les filles del president de la Generalitat, Quim Torra, malgrat que no se’n van identificar els ocupants.

Per altra banda, fonts policials van assegurar que el comunicat emès dimecres pels CDR, en el qual se sosté la disjuntiva “independència o barbàrie” en el marc d’un “nou cicle d’accions de la revolta popular”, podria ser constitutiu d’un delicte de terrorisme. Així mateix, fonts del ministeri de l’Interior van advertir que els independentistes estudien si organitzen una acció “espectacular” a Madrid. Segons van explicar al rotatiu El Periódico, encara és un escenari “improbable tot i que no impossible” a causa que necessita un important desplegament logístic a la capital de l’Estat.

tracking