SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Diana Quer va patir fets “espantosos” abans de morir

Afirmen al judici que va patir moments de “dolor i gran pànic” || Li van col·locar blocs de 18 quilos de ciment perquè el cos no es mantingués a la superfície

La germana i el pare de Diana Quer, fora dels jutjats.

La germana i el pare de Diana Quer, fora dels jutjats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diana Quer va viure fets “espantosos” abans de morir, així ho van assegurar els bussejadors que van treure’n el cos del pou ahir durant la quarta sessió del judici contra Enrique Abuín per l’assassinat. La jove va patir abans de morir moments de “dolor i gran pànic”, que van provocar una “adrenalina tan gran” que va bloquejar el seu cos en una posició que, d’una altra manera, seria “antinatural” per a un cadàver submergit en aigua, va assegurar davant del Tribunal el coordinador dels bussejadors de Salvament Marítim de la Corunya. En la mateixa línia va declarar el bussejador de la Guàrdia Civil que es va submergir en primer lloc per recuperar el cos de la jove, que va explicar que el cadàver es trobava amb les cames obertes, “arquejat i hiperestès cap enrere”. A més va relatar les maniobres d’extracció del pou i com el moviment a què el van sotmetre va fer que el cos es desmembrés parcialment al pujar-lo a la superfície. En concret, es va desfer del cap i les mans, que el bussejador va recuperar posteriorment del fons del pou amb una brida enredada als cabells, objecte que l’acusació considera que va ser utilitzat per escanyar la noia. Durant la jornada també es va destacar que l’acusat va llastar Quer amb dos blocs de ciment que sumaven una mica més de 18 quilos de pes i amb què era “físicament impossible que un cos es mantingués a la superfície”.

El relat d’aquests testimonis desmuntaria un altre dels arguments d’El Chicle que assegura que quan va introduir el cos de la jove al pou pels peus, agafant-la de les axil·les i deixant-la caure suaument a l’interior, ja que els testimonis afirmen que a Diana la van introduir de cap i fent força amb les mans sobre les cames per aconseguir salvar-ne la rigidesa i que passés per l’obertura del pou.

La cruesa d’aquestes declaracions va fer que els assistents a la sala es mostressin afectats i que la germana de Diana, Valeria, abandonés la sessió entre sanglots. El pare de la víctima, Juan Carlos Quer, va assegurar després de la sessió del judici que se sentia “totalment abatut” i va afirmar que Abuín és “cada vegada més a prop de pagar com deu el que ha fet amb una nena indefensa, que podria haver estat la seua filla”.

tracking