SEGRE

SONDEIG POLÍTICA

El suport a la independència cau al 42%, el nivell més baix des de l'1-O

Segons l’enquesta del CEO, realitzada abans que es fes pública la sentència del procés || La monarquia suspèn per al 73% dels catalans amb un 2,7

Imatge d’arxiu de la manifestació a Barcelona l’11 de setembre, Diada de Catalunya.

Imatge d’arxiu de la manifestació a Barcelona l’11 de setembre, Diada de Catalunya.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suport a la independència ha baixat a Catalunya fins al 41,9%, dos punts menys que al juny, quan era del 44%, segons una enquesta realitzada pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat que es va fer pública ahir. Aquesta dada és la més baixa des de poc abans que es votés el referèndum fa dos anys, quan el suport a la sobirania es va situar al 41,1%.

Al contrari, el nombre de persones que estan en contra de la independència ha augmentat unes dècimes en aquests últims mesos i ha passat del 48,3 al 48,8%, i supera així en set punts els partidaris del sí.

Dels 1.500 enquestats, 473 s’informen sobretot a través dels mitjans escrits

L’informe, en el qual van participar 1.500 persones, es va fer de manera presencial entre el 16 de setembre i el 7 d’octubre d’aquest any, abans que es fes pública la sentència del Suprem pel procés, les mobilitzacions que aquesta va provocar a tot Catalunya i les eleccions celebrades diumenge, en què els partits sobiranistes van aconseguir més del 42% del vot.

El CEO també ha plantejat una altra pregunta, en la qual qüestiona els enquestats si prefereixen que Catalunya sigui una comunitat autònoma d’Espanya, opció triada pel 28% de la mostra, un estat dins d’una Espanya federal (21,6%) o un estat independent, escollit pel 33,6%.

D’altra banda, el 72,9% dels catalans suspenen la monarquia, mentre que el 25,1 per cent l’aproven i l’1,9% no ho sap o no contesta, i la mitjana de valoració que li atorguen els ciutadans és d’un 2,17. Entre les institucions més mal valorades, a part de la Casa Reial, també es troben l’Església o la banca. Mentre el Govern català obté una mitjana d’un 4,44 i l’espanyol, un 3,08.

La majoria de lectors de SEGRE, independentistes

El sondeig reflexa les preferències dels lectors dels principals mitjans de comunicació en les relacions de Catalunya amb l’Estat. En el cas dels lectors de SEGRE, els que prefereixen la independència són més que la suma dels que la rebutgen i els que no es pronuncien sobre aquest tema. Del total de 1.500 enquestats, 473 afirmen que s’informen principalment a través de la premsa. Entre aquestes persones també és lleugerament superior el nombre de partidaris de la independència (222) respecte als qui la rebutgen (210), mentre que 41 d’ells no es pronuncien sobre aquest tema.

tracking