SEGRE

PANORAMA

Puigdemont, Comín i Puig tindran una vista conjunta sobre les euroordres

Investiguen si l’expresident va rebre finançament públic a Bèlgica

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia belga va decidir ahir unificar les tres euroordres contra els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig i Carles Puigdemont en una sola vista que tindrà lloc el proper dia 16 de desembre. Els exconsellers van comparèixer ahir davant del jutge de Brussel·les, en una sessió de tràmit, a la qual fiscalia, defenses i el Tribunal van acordar retardar la vista per poder presentar les diferents al·legacions. Amb la integració dels tres processos serà el mateix jutge, que ja es va posar al capdavant de les anteriors peticions d’extradició, qui es farà càrrec dels tres casos.

L’advocat de Comín, com ja va fer el de Puigdemont, basarà la seua defensa a afirmar que l’exconseller té immunitat pel simple fet d’haver estat elegit eurodiputat, un fet que el Tribunal de Justícia europeu està pendent de resoldre. Mentre que la de Puig no va voler avançar la situació de l’exconseller si Puigdemont i Comín obtenen la immunitat.

D’altra banda, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona ha iniciat una investigació per aclarir si la presumpta desviació de fons procedents de subvencions públiques rebudes per la Fundació Catmón i l’Associació Igman, afins a Convergència Democràtica de Catalunya, van poder servir per finançar el procés sobiranista o per pagar l’estada de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Waterloo.

tracking