SEGRE

El judici contra Torra per desobeir la JEC queda vist per a sentència

El president ha defensat la seva innocència i ha dit que mantindrà els seus ideals i la seva fidelitat al poble de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dilluns al banc dels acusats al TSJC.

El judici contra Torra per desobeir la JEC queda vist per a sentènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Quim Torra, pel delicte de desobediència, en desacatar les ordres de la Junta Electoral Central de retirar llaços grocs i pancartes en favor dels polítics presos, ha quedat vist per a sentència a les 18.17 hores, després de més d'un quart d'hora d'al·legat final de l'acusat. Torra ha defensat la seva innocència i ha dit que mantindrà els seus ideals i la seva fidelitat al poble de Catalunya. El president denuncia un "judici polític" que vol "alterar el panorama polític català" amb un tribunal "parcial".

Així, Torra ha fet servir el seu dret a l'últim torn de paraula en el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per fer un dur al·legat defensant la legitimitat de la seva desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) i de la seva actuació política, i ha volgut desafiar els magistrats del tribunal advertint-los que "davant de la història, la vostra condemna serà la vostra condemna". Segons ha dit, el tribunal el pot condemnar a ell però "no canviarà la legitimitat del Parlament, el compromís amb el poble, la voluntat del poble i el destí d'aquest país, la democràcia i els drets humans guanyen sempre, la llibertat acabarà guanyant".

tracking