SEGRE

POLíTICA

ERC buscarà unitat de vot amb JxCat, CUP, Bildu i BNG per a la investidura

ERC buscarà unitat de vot amb JxCat, CUP, Bildu i BNG per a la investidura

ERC buscarà unitat de vot amb JxCat, CUP, Bildu i BNG per a la investiduraEFE/Toni Albir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC es reunirà aquesta setmana amb JxCat, CUP, EH Bildu i BNG per buscar unitat de vot en la investidura del socialista Pedro Sánchez, que els republicans ja van avisar que només facilitaran si s’obre una mesa de negociació "entre iguals", "sense condicions" i "amb garanties" per encarrilar el conflicte català.

"Lamentablement, en el procés d’investidura de juliol no va ser possible construir aquesta unitat d’acció a nivell de votació al Congrés dels Diputats, però no per això renunciarem a buscar-la ara (...) En aquestes reunions dels propers dies el que volem és poder construir aquesta unitat d’acció que per a nosaltres passa per fer un front comú per aconseguir la mesa de negociació", ha explicat en roda de premsa la portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

Més enllà de la crida a la "unitat estratègica" de les forces independentistes al Congrés, la dirigent republicana ha citat Sánchez a "moure’s més que mai" si vol que els republicans reconsiderin el seu no, i l'ha advertit que "qui més té a perdre" si no tira endavant la seua investidura és el PSOE.

I ha llançat un altre avís, aquesta vegada sense un destinatari concret: "No fa falta que pressionin ERC, ni d’una banda ni per un altre. Estem molt convençuts del que fem i fa falta que tothom tingui clar que farem, com hem fet sempre, allò que sigui millor per al país."

En aquest sentit, ha precisat que "el millor per a la ciutadania de Catalunya" és aconseguir una "solució democràtica" per al conflicte català, una cosa que al seu entendre només serà possible si s’obre "una mesa de negociació on es pugui parlar entre iguals, on no hi hagi condicions i es pugui parlar de tot, amb un calendari fixat i on es fixin també les garanties de compliment de tots els acords que es vagin adoptant".

Vilalta ha refusat concretar qui hauria de formar part d’aquesta hipotètica mesa de negociació, ja que ha obert la porta a debatre aquest tipus de qüestions una vegada hi hagi un acord per asseure’s a la taula.

"Nosaltres entenem que una futura mesa de negociació probablement hauria de ser entre governs, però és evident que això hauríem de parlar-lo amb la resta d’actors que haurien de formar part", ha postil·lat.

tracking