SEGRE

PANORAMA

Diversos empresaris marxen d'un Congrés a València en negar-se un diputat de Compromís a parlar en castellà

Han sortit de la taula debat molestos amb l’actitud del parlamentari

Una imatge del congrés.

Una imatge del congrés.Fepeval

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris de diverses comunitats autònomes han marxat aquest dimecres d’una taula de debat en el marc del Congrés d’Àrees Empresarials de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana en negar-se el diputat de Compromís Josep Nadal a parlar en castellà durant la seua intervenció.

Així ho han explicat a Europa Press fonts coneixedores del succeït, que han relatat que al voltant de 20 empresaris procedents de diverses autonomies han sortit de la taula debat molestos amb l’actitud del parlamentari, que participava juntament amb diputats d’altres formacions polítiques, en una taula debat oberta sobre la Llei 14/2018 de 5 de juny d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana. També empresaris valencians s’han absentat en solidaritat amb els seus col·legues.

Nadal, que intervenia en qualitat de president de la Comissió d’Indústria de Les Corts, davant de la petició d’un dels assistents que parlés en castellà a l’haver participants de fora de l’autonomia que no entenien la llengua, s’ha ofert a quedar-se després de la seua intervenció inicial el temps que fos necessari i es comprometia a resoldre qualsevol dubte que tinguessin, però ha continuat amb el seu discurs en valencià.

Tanmateix, al voltant de 20 empresaris han declinat aquesta opció i han optat per marxar, molestos, de la taula de debat, en la qual participaven, a més de Nadal, els diputats Jesús Sellés (PSPV); Ana María Cerdán (Vox); Felipe Carrasco (PP) i Carlos Gracia (Cs) i s’havia convidat a Ferran Martínez (UP), que no ha pogut assistir.

Davant del succeït, el portaveu d’Indústria del PP, Felipe Carrasco, que participava en la taula debat, ha lamentat en un comunicat que Compromís és "el pitjor ambaixador per atreure inversions i ocupació en la Comunitat Valenciana" i ha qualificat de "vergonyós" l’"espectacle" del diputat de la coalició "davant d’empresaris de tot Espanya".

tracking