SEGRE

PANORAMA

El PSOE considera que el cas no afecta el partit ni la seua direcció

Ábalos respecta la sentència, malgrat que considera que és molt dura || Rebutja qualsevol comparació amb el que va denominar “la corrupció sistemàtica del PP”

José Luis Ábalos.

José Luis Ábalos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assegurar ahir que el cas ERO “no és un cas del PSOE” sinó d’antics membres de responsables de la Junta d’Andalusia i del partit, als quals “no s’atribueix enriquiment il·lícit”, va apuntar. Coneguda la sentència de l’Audiència Provincial de Sevilla, Ábalos va dir fins i tot en roda de premsa a la seu del PSOE que amb la resolució es dóna “carpetada a la cerimònia de la confusió amb què les dretes proven de normalitzar la seua corrupció i arremetre contra el Govern”.

El dirigent socialista va afegir que l’assumpte queda lluny de l’actual Govern i de l’actual direcció del PSOE, perquè va tenir lloc fa una dècada i el partit a Andalusia ja va depurar responsabilitats polítiques. “A partir d’ara posem punt final a aquest serial de nou anys d’explotació del PP, com a element compensatori de les seues trames de corrupció”, va agregar, i va descartar que aquest assumpte pugui entorpir les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

Ábalos va destacar així mateix que en el període en què van tenir lloc els fets, en la dècada passada, l’actual líder del PSOE i president del Govern “al màxim” que va arribar va ser a ser regidor a l’oposició a l’ajuntament de Madrid. I va treure pit davant del fet que va ser precisament sent Sánchez ja líder del PSOE quan tres dels condemnats (els expresidents de la Junta Manuel Chaves, José Antonio Griñán i l’exconseller Gaspar Zarrías) van renunciar a les seues actes de diputats al Congrés i van demanar voluntàriament la baixa al PSOE, el 2013.

Després d’expressar l’“absolut respecte” de la direcció del PSOE a aquesta sentència “molt dura”, Ábalos va denunciar l’ús abusiu, al seu entendre, que el PP ha fet d’aquest cas amb l’únic propòsit de “desviar l’atenció de la corrupció sistèmica del seu propi partit”. I va establir una sèrie de diferències entre els ERO i la trama Gürtel, amb sentències en què sí que s’ha “condemnat el PP”, mentre que en el cas dels ERO el Partit Socialista com a tal “ni tan sols va ser investigat”. “El PSOE mai va intentar ocultar aquest cas, ni va arremetre contra els jutges, ni va mirar de comprar el silenci de cap inculpat, com sí que ho va fer el PP i sens dubte no va destruir cap de les proves que poguessin afectar aquest cas. Al contrari”, va afegir. Ábalos va cridar l’atenció sobre el fet que la direcció del PP no hagi sortit a comentar el recent processament de l’expresident madrileny Ignacio González en el cas Lezo que investiga un suposat cas de corrupció en la gestió de l’empresa pública Canal de Isabel II i va denunciar l’estratègia popular que va descriure com l’intent de comparar-la amb els casos d’altres partits per així pretendre aconseguir certa impunitat sobre els casos propis.

Iglesias diu que els ERO “retraten una època”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, es va limitar a ressaltar a Twitter al conèixer la sentència que és el retrat d’una època i es va mostrar convençut que “Espanya ha canviat i no tornarà a tolerar la corrupció”. “El bipartidisme va portar corrupció i arrogància. Arribaran més sentències com aquesta que retraten una època”, va afirmar Iglesias quan es compleix una setmana de la firma del preacord amb el socialista Pedro Sánchez per crear un govern de coalició.

tracking