SEGRE

TRIBUNALS CONDEMNA

La Justícia europea no admet el recurs del raper Valtonyc

Valtonyc.

Valtonyc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha desestimat el recurs presentat pel raper Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtonyc, contra la condemna imposada per Espanya a tres anys i mig de presó per delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. Un jutge de l’alt tribunal d’Estrasburg va declarar inadmissible el cas el mes de juliol passat.

Malgrat que no els van comunicar les causes d’aquesta inadmissió, la defensa del raper atribueix aquest rebuig de “qüestions relatives a la via interna”, la qual cosa significaria que el tribunal encara veuria possibilitats per recórrer la condemna a l’Estat espanyol. El TEDH només accepta casos sempre que el demandant hagi exhaurit totes les vies de recursos dins del seu país.

Valtonyc va presentar la demanda al Tribunal d’Estrasburg a l’octubre, després que el maig del 2018, el Constitucional rebutgés el seu recurs contra la sentència de l’Audiència Nacional. A l’escrit al·legava que Espanya havia vulnerat el seu dret a la llibertat d’expressió al condemnar-lo a més de tres anys de presó.

El raper, que resideix actualment a Brussel·les, s’enfronta a una ordre europea de detenció que de moment es troba paralitzada.

tracking