SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Anticorrupció demana l'ingrés a la presó de 4 condemnats pels ERO

Per als alts càrrecs amb més de set anys de presó en la causa política de la trama || Les defenses reclamen més temps per presentar els recursos al Suprem

Francisco Javier Guerrero (esq.), un dels condemnats pel cas dels ERO.

Francisco Javier Guerrero (esq.), un dels condemnats pel cas dels ERO.ESÚS PRIETO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció de Sevilla ha demanat que ingressin a la presó quatre dels dinou exalts càrrecs de la Junta d’Andalusia condemnats per l’Audiència de Sevilla en la sentència dels ERO pels delictes de malversació i prevaricació durant els anys de mandat del PSOE, amb Manuel Chaves i José Antonio Griñán com a presidents.

En concret, el fiscal sol·licita aquesta mesura per als exconsellers de Treball Antonio Fernández i José Antonio Viera i els exdirectors generals de Treball Francisco Javier Guerrero i Juan Márquez. Guerrero i Fernández van ser condemnats a la pena més alta dels exalts càrrecs de la Junta d’Andalusia: set anys i onze mesos de presó i dinou anys i mig d’inhabilitació absoluta per malversació de cabals públics i prevaricació. Viera i Márquez, per la seua part, van ser condemnats a set anys i un dia de presó així com a divuit anys d’inhabilitació pels mateixos delictes.

Cs afirma que Susana Díaz hauria de dimitir i critica el seu “silenci” després de la sentència

Fonts de la Fiscalia van explicar que demanen a l’Audiència de Sevilla l’ingrés a la presó dels quatre exalts càrrecs en virtut de l’article 505 de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

Per la seua banda, les defenses dels condemnats han demanat al tribunal de la Secció Primera de l’Audiència de Sevilla una ampliació del termini donat, de cinc dies, per presentar els recursos de cassació al Tribunal Suprem. La immensa majoria de les defenses presentarà aquests recursos però considera que en aquests cinc dies de termini donat per l’Audiència no hi ha temps per justificar els motius de la interposició.

A més, sobre les repercussions que pugui tenir aquest assumpte en la reputació de la formació, va afirmar que el PSOE “té 140 anys d’història, és el principal partit d’Espanya i d’Europa, amb el que més gent se sent identificada, i és indestructible”.

Els socialistes treuen culpes a Díaz i Sánchez

El portaveu parlamentari del PSOE-A, José Fiscal, va insistir ahir que les responsabilitats polítiques del cas dels falsos ERO a Andalusia ja es van dirimir en el seu moment i que ni la secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ni el líder del partit, Pedro Sánchez, “tenen absolutament res a veure” amb els fets que recull la sentència.

tracking