SEGRE

CORRUPCIÓ CAS GÜRTEL

Correa i Crespo, condemnats a tres anys de presó per contractes a Jerez

Per falsedat en l’adjudicació de l’estand de Fitur del 2004

Francisco Correa.

Francisco Correa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha condemnat els líders de la trama Gürtel, Francisco Correa i Pablo Crespo, a tres anys de presó pels contractes il·lícits adjudicats per l’ajuntament de Jerez de la Frontera per a la seua participació en la Fira Internacional de Turisme el 2004. Així mateix, el tribunal absol cinc funcionaris d’aquest consistori per prescripció del delicte.

La sentència de la Secció Segona de la sala penal ha condemnat Correa i el seu número dos pels delictes continuats de falsedat comesa per funcionari públic i prevaricació com a cooperadors necessaris; com també Javier Nombela, extreballador de les empreses de la Gürtel, al qual se li ha imposat dos anys i tres mesos de presó, i a la que va ser administradora, Isabel Jordán, a un any i dos mesos de presó.

El tribunal ha aplicat a tots ells l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes, la qual cosa ha implicat una condemna inferior a què sol·licitava la Fiscalia Anticorrupció. Correa, Crespo i Nombela s’enfrontaven a set anys i nou mesos de presó pels delictes de prevaricació, falsedat comesa per funcionari públic, frau a les administracions públiques i falsedat en document mercantil; mentre que per a Jordán es va rebaixar la sol·licitud de pena fins a l’any i 11 mesos de presó per la seua col·laboració amb la Justícia.

tracking