SEGRE

Torra descarta l'avançament electoral i ser candidat

El president de la Generalitat ha negat que en algun moment s’hagi plantejat dimitir, si bé ha reconegut que ha passat per moments "difícils"

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant l'entrevista a Rac1.

Torra descarta l'avançament electoral i ser candidat en uns nous comicisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat aquest dijous avançar eleccions catalanes i les ha situat el 2021, quan la legislatura compleix els quatre anys, un moment en què ja ha avançat que no serà candidat de JxCat. Fins a quatre vegades ha negat que vulgui avançar les eleccions quan se li ha preguntat per això en una entrevista a RAC1, en la qual tampoc no ha volgut posar-se en la hipòtesi que podria ser inhabilitat per un possible delicte de desobediència, ja que creu que pot guanyar la batalla judicial a instàncies espanyoles o europees.

Així, "si de mi depèn, que depèn de mi", no hi haurà eleccions el 2020, ha subratllat Torra, que ha negat que en la seua reunió amb l’expresident català Carles Puigdemont a Bèlgica abordessin l’escenari de l’avançament electoral. Ha remarcat Torra que no té "cap intenció" de convocar-les, si bé ha admès que en aquests temps "les coses no depenen només del president de la Generalitat, però avui, ha insistit, descarta "completament qualsevol avançament electoral".

En aquest sentit, ha situat les eleccions el 2021, quan toquen, i en aquests comicis ha descartat ser candidat: "No em tornaré a presentar a cap altra elecció", ha afirmat el president català. Preguntat per si s’hauria de presentar Puigdemont com a candidat, Torra ha respost: "Això no li ho sé contestar".

El president de la Generalitat ha negat que en algun moment s’hagi plantejat dimitir, si bé ha reconegut que ha passat per moments "difícils". Ha admès que l’horitzó és "gris" després que els tres partits independentistes no hagin pogut consensuar una resposta unitària a la sentència del "procés" i ha subratllat que la culpa és de tots, també seua, perquè com a president de la Generalitat és el "responsable de tot".

En aquest sentit, ha admès que "potser" no ha tingut l’"encert de trobar les complicitats" entre les forces sobiranistes per poder disposar d’un horitzó "clar".

tracking