SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Cs tanca l'etapa d'Albert Rivera amb la sortida de Villegas i De Páramo

Dos dels col·laboradors més propers

De Páramo, Villegas i Inés Arrimadas, en una imatge d’arxiu.

De Páramo, Villegas i Inés Arrimadas, en una imatge d’arxiu.EFE/ MARISCAL/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans va posar ahir fi a l’etapa d’Albert Rivera amb la sortida del secretari general, José Manuel Villegas, i del secretari de Comunicació, Fernando de Páramo, que el van acompanyar des de l’època en què Ciutadans era un partit català i que ara han decidit deslligar el seu futur del de la formació taronja.

Tant Villegas com De Páramo van anunciar ahir que no optaran a formar part de la nova Executiva de la formació taronja, que triaran els afiliats en primàries. Ho van fer deu dies després de les eleccions generals del 10 de novembre, en les quals Ciutadans va perdre més de 2,5 milions de vots i quaranta-set diputats i que van provocar la dimissió d’Albert Rivera com a president.

Tant Villegas com De Páramo eren íntims col·laboradors d’Albert Rivera

Per la seua banda, De Páramo ha renunciat al seu escó al Congrés dels Diputats i ha deixat la política –com va fer Rivera–, Villegas va dir estar “a disposició del partit per ajudar en la transició fins al congrés” extraordinari que se celebrarà a partir del març i “entregar el testimoni” la nova direcció de Ciutadans.

En tots dos casos es tracta de decisions personals influïdes en part per la sortida de Rivera. De Páramo ha estat amb Rivera des del 2014, quan va entrar al Comitè Executiu, i a partir del 2015 com a company al Parlament de Catalunya i des de l’abril passat, al Congrés dels Diputats.

Pel que fa a Villegas, ha estat la mà dreta de Rivera i el seu fidel col·laborador. És a Ciutadans des de la seua fundació, el 2006, i a l’Executiva des del 2007, on va exercir diferents càrrecs fins a convertir-se en el secretari general. A més, va ser diputat de la Cambra Catalana des del 2012, abans d’entrar al Congrés passades les eleccions del desembre del 2015.

tracking