SEGRE

PANORAMA

Torra descarta convocar eleccions anticipades i tornar a ser candidat

Lamenta que l’independentisme no hagi aconseguit un consens després de la sentència per l’1-O || Insisteix que només el Parlament pot inhabilitar un president

El president Torra acompanyat ahir de membres de Pimec i sindicats en un acte sobre FP.

El president Torra acompanyat ahir de membres de Pimec i sindicats en un acte sobre FP.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va descartar ahir en una entrevista a RAC1 tornar a presentar-se com a candidat a unes futures eleccions catalanes. Uns comicis que va deixar clar que no avançarà ja que el seu objectiu és “esgotar aquesta legislatura”, que finalitzarà el 2021. En aquest sentit, el president va assenyalar que la convocatòria electoral no depèn exclusivament d’ell sinó de l’“entorn i les situacions”, i va remarcar que no s’ha plantejat dimitir del càrrec perquè la seua tasca és “culminar el procés d’independència”.

Torra també va lamentar la falta d’unitat de l’independentisme després de la sentència del procés, i va subratllar que la culpa és de tots, també seua, perquè com a president de la Generalitat és el “responsable de tot” i que se sent “decebut” per això.

La Fiscalia estudia impugnar la investigació a dotze periodistes per filtrar el sumari dels CDR

Respecte a la seua possible inhabilitació per part del Tribunal de Justícia de Catalunya per desobediència per negar-se a retirar els llaços grocs, va assenyalar que no volia entrar en suposicions però que en tot cas qui “decideix si deixa de ser president” és el Parlament, on “recau la sobirania dels catalans”, encara que va augurar que la sentència “no serà ferma fins almenys el 2021”. Referent a la política a Madrid, va instar Podem que defensi l’autodeterminació des del Consell de Ministres. D’altra banda, el TSJC va rebutjar el recurs de súplica interposat per la defensa de Torra, perquè elevés la causa per desobediència a la justícia europea i el remet a fer-ho quan hagi dictat sentència.

Pel que fa als líders independentistes que es troben a la presó, Segarra va assegurar que estudiarà de manera individual les eventuals concessions de tercer grau que se’ls puguin donar assegurant que “totes les actuacions de la Fiscalia es fan amb un estudi personalitzat”.

Per la seua banda, la fiscal també va anunciar que la Fiscalia està estudiant impugnar la investigació oberta contra dotze periodistes, de vuit mitjans de comunicació, per haver filtrat informacions del sumari dels CDR detinguts en el marc de l’operació Judes quan aquest es trobava sota secret de sumari.

La investigació als periodistes es va iniciar a petició de les defenses dels detinguts, que van demanar que es descobrís qui era el responsable de les informacions.

La Fiscalia s’obre a acusar Trapero de sedició

La Fiscal General de l’Estat, María José Segarra, va assegurar ahir que el Ministeri Públic té en compte les “reflexions i decisions” de la condemna del Suprem a la cúpula del procés, per la qual cosa podria canviar en el seu moment de rebel·lió a sedició l’acusació contra el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, que serà jutjat a l’Audiència Nacional al gener, acusat inicialment de rebel·lió per la seua actuació durant el referèndum de l’1-O, i per al qual la Fiscalia demana una pena d’onze anys de presó.

tracking