SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

La presidenta del CDU pugna per ser la successora de Merkel

Planta cara a les veus crítiques i surt ovacionada del congrés del partit || Criticada per la pèrdua de vots de la formació

La presidenta del CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

La presidenta del CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer, va desafiar les veus crítiques al seu lideratge al partit a sortir a la palestra o callar, en una combativa intervenció davant de les seues files celebrada ahir a Leipzig.

Decidida a marcar el seu domini com a successora de la cancellera Angela Merkel, que ja va anunciar que la present serà la seua última legislatura, la presidenta va desafiar els detractors a “dir en aquest congrés si no estan d’acord amb la meua línia. Parlem-ne, debatem. Però posem-hi fi, aquí i ara”. El desafiament anava dirigit principalment al que va ser el 2018 el rival en la lluita per la prefectura del partit, el dretà Friedrich Merz, al qual va derrotar aleshores per un marge mínim.

El lideratge de la coneguda com a AKK ha generat dubtes sobre la seua idoneïtat per ser candidata de la formació a causa de diversos errors de caràcter personal, com ara comentaris no apropiats en xarxes, i, sobretot, als mals resultats electorals acumulats en tres eleccions regionals i unes europees amb traspàs de vots a Els Verds i la ultradreta. La presidenta va defensar al seu discurs que la CDU ha d’ocupar el centre i deixar enrere les divisions internes, a més va lloar el llarg període de Merkel al poder: “Han estat catorze anys bons per a Alemanya, dels quals hem d’estar orgullosos.” La ponència va provocar una gran ovació que va deixar clar que el partit ha fet pinya entorn de la presidenta. El seu rival, Merz, va prendre poc després la paraula per lloar les “valentes paraules” de la cap del partit, però sense acceptar el repte d’intentar, aquí i ara, qüestionar-li el lideratge.

tracking