SEGRE

EDUCACIÓ POLÍTICA

Aragonès veu la proposta d'immersió del PSC un “error”

Iceta aposta per una reforma cap al plurilingüisme || Espadaler amenaça de trencar amb els socialistes si volen alterar la llei

Membres del Govern, a la inauguració d’una estació.

Membres del Govern, a la inauguració d’una estació.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va arremetre ahir contra la proposta del PSC de “flexibilitzar” la immersió lingüística fent-la “plurilingüe” i va assegurar que la Generalitat no té la intenció de canviar el model d’immersió lingüística existent actualment a les escoles catalanes (que utilitza el català com a llengua vehicular) ja que, segons la seua opinió, actua com un “element de cohesió social”.

Per aquesta raó va titllar d’“error” que el PSC estigui plantejant-se abandonar aquest consens, així com altres drets com el de decidir, la defensa de les institucions, el “final de la repressió” o el rebuig de la monarquia.

Aragonès va recordar que la immersió es va implantar per donar igualtat d’oportunitats a tots els alumnes, perquè poguessin conèixer i dominar plenament les dos llengües cooficials a Catalunya. Per la seua banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que des de la seua formació no es plantegen “canviar el model o la llei” de la immersió lingüística existent, sinó que el que volen és millorar l’educació i el plurilingüisme.

Iceta va assegurar que l’objectiu segueix sent que, “a l’acabar l’escolaritat obligatòria, els joves dominin perfectament el català, el castellà i l’anglès”. Però va manifestar que els socialistes creuen que és necessari flexibilitzar el model per aconseguir aquest objectiu.

Per la seua banda, el secretari d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, va advertir que trencarà la vinculació amb el PSC si els socialistes aposten per un canvi en la immersió lingüística, que va qualificar de “pilar del catalanisme polític” i va assegurar que res no li impedirà votar diferent del seu soci de coalició si presenta la seua proposta al Parlament perquè la “llei d’educació no es toca”.

El Govern demana pressupost per al transport El president de la Generalitat, Quim Torra, va reclamar ahir en la inauguració de l’estació de la Ciutat de la Justícia L10, a l’Hospitalet de Llobregat, disposar de més pressupost per ampliar la xarxa de transport públic català als pressupostos del 2020. També va reclamar ajuda de l’Estat per construir infraestructures.

tracking