SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

La defensa d'El Chicle vol ara una condemna més alta

De fins a 7 anys per homicidi amb dol eventual || Les acusacions el veuen “un depredador” i advoquen per presó permanent

Un moment de la sessió d’ahir del judici contra El Chicle.

Un moment de la sessió d’ahir del judici contra El Chicle.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de José Enrique Abuín, àlies El Chicle, que s’asseu al banc dels acusats per haver mort, presumptament, Diana Quer l’estiu del 2016, va incrementar ahir la petició de pena per a l’acusat fins a un màxim de set anys de presó per homicidi amb dol eventual. Així, en les seues conclusions, la lletrada María Fernanda Álvarez va sol·licitar que, en cas que el jurat consideri que El Chicle va acabar amb la vida de la jove de forma conscient, se li imposi una condemna d’entre cinc i set anys per aquest delicte. No obstant, la defensa continua sostenint, com a argument preferent, que la mort de Diana Quer va ser un homicidi accidental i, en conseqüència, demana dos anys i mig de presó en aplicació de la circumstància atenuant de confessió.

Mentrestant, la Fiscalia va assegurar que El Chicle “va assetjar”, agredir, segrestar, violar i matar la víctima en un lloc “esborronador” seguint un “modus operandi coincident” amb altres dones que “han declarat” durant el judici i que “haurien pogut córrer la mateixa sort” que Diana Quer. La fiscal Cristina Margalet, que va posar veu al Ministeri Públic, va subratllar que l’acusat actuava per “satisfer els seus instints”. Així mateix, va defensar que les proves “cacen les mentides” d’Abuín i va indicar que el crim va tenir “un mòbil clarament sexual” i que va ser comès “per pura maldat”. En conseqüència, la Fiscalia va mantenir la petició de pena de presó permanent revisable. A la mateixa conclusió va arribar l’acusació, que va exigir la mateixa condemna per a El Chicle per la “pel·lícula de terror” que va orquestrar per matar Diana Quer. En aquest sentit, l’advocat Ricardo Pérez Lama, que representa la família de la jove, va posar èmfasi en la “versió incoherent” de l’acusat i va defensar que, aquella nit, El Chicle “va sortir a caçar” i es va emportar la víctima a una nau abandonada per “forçar-la”. “La versió de l’acusat és totalment falsa, contradictòria, elusiva”, va dir el lletrat, que va denunciar la “pena perpètua” de la gent propera a Diana.

tracking