SEGRE

Aragonès descarta eleccions anticipades si hi ha pressupostos

El vicepresident creu que la negociació amb els comuns està "molt millor" que fa uns anys i confia en un acord en les pròximes setmanes

El president del Govern, Quim Torra, amb el vicepresident, Pere Aragonès.

Aragonès descarta eleccions anticipades si hi ha pressupostosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident i titular d'Economia, Pere Aragonès, ha descartat unes eleccions anticipades si s'aproven els pressupostos per al 2020. "Si hi ha pressupostos hi ha d'haver un govern que els executi", ha defensat en una entrevista a Ràdio 4. Tot i admetre que l'avançament electoral va ser una de les possibles respostes a la sentència del procés, ha afegit que no va generar consens. L'objectiu, segons Aragonès, és aprovar els pressupostos i aplicar-los. "No seré jo qui posi data de caducitat al govern abans d'hora", ha conclòs. D'altra banda, respecte a la negociació amb els comuns, ha considerat que està "molt millor" que ara fa una any i ha confiat en un acord en les pròximes setmanes.

La presència de Torra en la taula entre governs "no és descartable però tampoc necessària"

D'altra banda, Pere Aragonès no veu "necessari" que el president de la Generalitat, Quim Torra, formi part de la taula de negociació entre governs per resoldre el conflicte polític. "No és descartable però tampoc necessari. Hem de tenir flexibilitat. Si una part decideix enviar un determinat rang, l'altre part haurà d'enviar el mateix rang. És lògic en qualsevol negociació", ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4. Tot i així, Aragonès ha afegit que Torra "tindrà el paper que ell vulgui tenir" i que el Govern ho decidirà en cas que la taula de diàleg entre governs es pugui constituir.

tracking