SEGRE

TRIBUNALS CRIM

El Chicle demana perdó a la família en el seu al·legat final

La defensa qüestiona les investigacions i critica l’“obsessió” per inculpar-lo || El jurat haurà de determinar el seu grau de culpa

L’únic acusat de l’assassinat de Diana Quer.

L’únic acusat de l’assassinat de Diana Quer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

José Enrique Abuín Gey, àlies El Chicle, va utilitzar ahir el seu últim torn de paraula en el judici pel crim de Diana Quer per demanar disculpes a la família de la jove madrilenya. “No em queda res més que demanar novament perdó”, va dir.

Abans de la disculpa, l’advocada de la defensa d’Abuín, María Fernanda Álvarez, va reiterar durant les conclusions finals que “no hi ha proves” per acreditar que El Chicle va violar i va assassinar Diana Quer el 22 d’agost del 2016 i va atribuir la qüestió a “una obsessió per inculpar-lo” dins d’una “farsa” de judici en el qual no “s’han respectat els drets constitucionals”. Per això va advertir el jurat de la possibilitat que s’hagin “sobresuggestionat” i els va assenyalar que “no es poden convertir en una eina de la revenja”.

Durant la seua intervenció, que va durar més de dos hores, la lletrada va assegurar tenir “respecte” pel dolor de la família Quer, però va recordar que el seu defensat “no és innocent”, sinó culpable de la mort “accidental” de Diana, i d’haver “llançat” el seu cos a un pou, un fet que “és horrible”. Álvarez va assegurar que “és un dolor permanent, però no justifica la presó permanent”, incidint que la pena que està en joc és “la cadena perpètua”.

En el seu al·legat també va carregar contra els mitjans de comunicació a l’assegurar que aquests “han convertit” el seu defensat “en un monstre”.

El jurat, compost per cinc homes i quatre dones, va iniciar després de les al·legacions el procés de deliberació sobre els fets per determinar el grau de culpa d’Abuín, l’únic acusat. Tant la Fiscalia com l’acusació el consideren culpable dels delictes d’agressió sexual, detenció il·legal i assassinat amb traïdoria, i demanen presó permanent.

Presó permanent per haver matat una nena

L’Audiència Provincial de València ha imposat la primera condemna a presó permanent revisable dictada al País Valencià a un home que va degollar la filla de dos anys de la seua dona, al seu domicili de la localitat valenciana d’Alzira, després que ella li comuniqués que tenia intenció de divorciar-se d’ell.

tracking