SEGRE

EMPRESA LABORAL

Seat estudia un ERO temporal per a 6.600 empleats de Martorell

Operaris treballant a la planta de Seat a Martorell.

Operaris treballant a la planta de Seat a Martorell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seat va posar sobre la taula ahir un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afectaria uns 6.600 empleats de les instal·lacions de la companyia automobilística a Martorell si l’empresa no aconsegueix pactar amb els sindicats una modificació del calendari laboral a causa dels torns perduts per l’incendi registrat la setmana passada en una fàbrica d’Abrera que subministra tabliers.

El foc va obligar a paralitzar la producció de Seat a Martorell, i encara es treballa per recuperar la normalitat. I és que fins ahir a la tarda no es va reprendre la producció de la línia 1 de la planta de Martorell, en la qual es fabriquen el Seat Ibiza i el Seat Arona. Mentrestant, segueixen suspesos els torns de les línies 2 i 3 fins, com a mínim, divendres.

Així les coses, la discussió gira al voltant de com recuperar els torns perduts. En aquest sentit, des de Seat van manifestar que “la direcció de l’empresa confia a assolir un acord amb els sindicats per aplicar la millor solució per a tots els empleats”. Però, no obstant, “atesa la situació excepcional, la legislació permet” que es plantegi un ERO temporal.

Amb tot, la suspensió dels torns de producció ha suposat que fins ahir s’hagin deixat de fabricar 8.800 vehicles a Martorell, un nombre que s’incrementarà fins a les 12.100 unitats divendres si es corroboren les previsions de la companyia.

tracking