SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

ERC descarta un avenç electoral si s'aproven els pressupostos

Aragonès assegura que les negociacions amb els comuns van millorant || Es preveuen canvis en l’impost de successions i en el tram autonòmic de l’IRPF

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una imatge d’arxiu.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident i titular d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, va descartar ahir la convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya si s’aproven els pressupostos per al 2020. “Si hi ha pressupostos hi ha d’haver un govern que els executi”, va defensar el republicà en una entrevista concedida a Ràdio 4.

El vicepresident va admetre que, encara que la celebració d’uns comicis avançats va ser una de les possibles respostes a la sentència del procés, això no va generar el consens necessari per tirar-ho endavant.

Budó demana aprovar els comptes del 2020 per poder fer front a la violència masclista

Ara l’objectiu del Govern és, segons ell, arribar a un acord per tirar endavant els comptes catalans per poder aplicar-los. Ara es troben immersos en negociacions amb els comuns, un contacte que segons Aragonès és “molt millor” que el de fa una any i es va mostrar optimista per arribar a un consens en les properes setmanes.

Per la seua part, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va emplaçar els comuns a donar suport als pressupostos catalans per poder fer front amb més esforços a la violència masclista. Interpel·lada en el ple del Parlament per Susana Segovia (comuns), Budó va defensar que les violències masclistes s’abordin de forma integral des de les institucions públiques: “Només ho farem sumant esforços i donant una resposta contundent al problema.”

Des del Govern assenyalen que l’aprovació d’uns nous pressupostos, ja que actualment es treballa amb els del 2017, és urgent per poder iniciar accions de caràcter social necessàries per a la ciutadania.

La setmana passada, els morats van atansar postures amb el Govern català de cara a aprovar els comptes per a l’any 2020. Entre les propostes pactades es va acordar introduir canvis en l’impost de successions i en el tram autonòmic de l’IRPF, de manera que la càrrega fiscal es redueixi per als contribuents amb menor renda i creixi per a aquells que tenen ingressos més elevats.

Pimec exigeix uns nous comptes per impulsar la indústria ? Pimec va instar ahir a aprovar els pressupostos de cara al 2020 a Catalunya per poder impulsar les polítiques d’indústria fixades al Pacte Nacional de la Indústria, davant de l’augment d’expedients reguladors d’ocupació. La patronal liderada pel lleidatà Josep González va argumentar que s’han de desenvolupar polítiques per a la indústria catalana tant a nivell estructural com a curt termini amb un pla de xoc, tenint en compte el context de desacceleració econòmica internacional. Per aquesta raó va demanar tant al Govern català com a les diferents forces polítiques que es posin d’acord per tirar endavant com més aviat millor els nous comptes que permetin posar en funcionament el pla. L’organització empresarial va alertar que els ERO han augmentat un 37,9% a Catalunya.

tracking