SEGRE

POLíTICA

ERC no veu ara per ara cap motiu per donar suport a Sánchez i diu no tenir pressa

ERC no veu ara per ara cap motiu per donar suport a Sánchez i diu no tenir pressa

ERC no veu ara per ara cap motiu per donar suport a Sánchez i diu no tenir pressaEFE/Emilio Naranjo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC no veu ara per ara "cap motiu" per facilitar la investidura de Pedro Sánchez i avisa que no té "pressa" per arribar a un acord.

Així ho han plantejat fonts del partit, hores abans que els equips negociadors d’ERC i el PSOE es reuneixin per buscar un acord que faci possible una abstenció dels 13 diputats republicans al Congrés en la investidura de Sánchez.

Els equips negociadors del PSOE i d’ERC es veuran per primera vegada aquest dijous a les 17.00 hores al Congrés dels Diputats per intentar atansar postures sobre la taula de diàleg reclamada pels republicans per tirar endavant la investidura.

"Avui estem en el 'no', així ho ha decidit la nostra militància, i també ha avalat que iniciem la negociació. Avui no tenim cap motiu per canviar la nostra posició, però també tenim clar que no podem renunciar a buscar la mesa de negociació entre governs aprofitant la força que ens han donat els vots", assenyalen fonts d’ERC.

I adverteixen: "Si el PSOE no es mou, ja sap quina és la nostra posició".

Des d’ERC volen que els socialistes "es prenguin la negociació seriosament i tenint molt clar" que l’objectiu d’ERC "no és en cap cas facilitar la investidura" de Sánchez, sinó avançar cap a una "solució democràtica al conflicte" català.

Per als republicans, la reunió d’aquest dijous amb el PSOE representa "una oportunitat per tornar a la política un conflicte que mai no hauria d’haver sortit de la política" i perquè els socialistes "abandonin la via repressiva".

tracking