SEGRE

DOCUMENT. El BOPC publica la resposta del Parlament a la sentència del Suprem sobre el 'procés'

La Moncloa va anunciar que esperaria a la publicació del text que rebutja la "censura" del TC però va avisar que no permetria res "il·legal"

El BOPC publica la resposta del Parlament a la sentència del Suprem sobre el 'procés'

El BOPC publica la resposta del Parlament a la sentència del Suprem sobre el 'procés'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat aquest divendres la resolució de resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O que els grups independentistes van aprovar en el ple de dimarts, amb l'abstenció dels comuns (cliqui per accedir al document en PDF). El govern espanyol ja va anunciar que no permetria res "il·legal" però que esperaria a la "publicació oficial" del text aprovat per la cambra catalana, que rebutjava la "censura" del TC a l'autodeterminació i a la reprovació de la monarquia.

El text es va aprovar amb 68 vots a favor de JxCat, ERC i la CUP, i l'abstenció dels vuit diputats dels comuns. Els 21 diputats del PSC-Units i el PPC hi van votar en contra, mentre que els de Ciutadans van abandonar l'hemicicle abans de la votació.

La proposta de resolució denuncia la "censura prèvia que el TC pretén imposar" i cita un fragment que va ser suspès pel Tribunal Constitucional, on s'afirma que el Parlament "reitera i reiterarà tants cops com ho vulguin els diputats i les diputades la reprovació de la monarquia, la defensa del dret a l'autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya per a decidir el seu futur polític".

tracking