SEGRE

Desarticulada a Lleida i altres províncies una banda dedicada al tràfic de drogues

En total, han estat detingudes 33 persones

Desarticulada a Lleida i altres províncies una banda dedicada al tràfic de drogues

Desarticulada a Lleida i altres províncies una banda dedicada al tràfic de droguesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Bubadu, ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i ha detingut en els últims dies a 33 persones que introduïen droga des de la Península fins Mallorca per a la seua venda en diferents poblacions de l’illa.

En total, els agents s’han apoderat de 14,5 quilos de cocaïna; un quilo de MDMA (èxtasi); 3,5 quilos d’haixix; 2,5 quilos de substància de tall; 240.000 euros; diversos vehicles i armes simulades, ha informat aquest dissabte la Guàrdia Civil en un comunicat.

Del total de diners confiscats, 60.000 euros van ser trobats en un doble fons d’un vehicle que va ser registrat en Catalunya i 38.600 estaven enterrats en una finca rural en el terme municipal de Muro, a Mallorca.

Les 33 detencions i 28 escorcolls practicats en els últims dies s’han dut a terme en diferents poblacions de Mallorca, Barcelona, Lleida i Osca. A més, la Guàrdia Civil ha inspeccionat cinc garatges i un local comercial.

L’operació va començar a finals de 2017, quan els agents van detectar a un grup format per ciutadans magrebins que estaven introduint droga a l’illa a través de dobles fons instal·lats en vehicles per a la seua posterior distribució en diferents municipis.

Aquesta organització estava en contacte amb un altre grup d’Holanda que subministrava la droga i desenvolupava les seues activitats a Barcelona, Osca i Lleida.

Fruit de les investigacions, la Guàrdia Civil va detectar l’entrada a Mallorca d’un vehicle a través del port d’Alcudia en el qual viatjava una persona que transportava set quilos de cocaïna.

Amb aquesta operació s’han desarticulat nombrosos punts de venda de droga situats a diverses localitats de la Part Forana de Mallorca i a la província de Barcelona.

tracking