SEGRE

SUCCESSOS LLUITA CONTRA EL NARCOTRÀFIC

Macrobatuda policial a Badalona contra el tràfic de drogues i armes

Quaranta detinguts en una operació contra una estructura que atemoria el barri de Sant Roc || En un operatiu en què han intervingut fins a 600 agents

Agents dels Mossos van mantenir un gran desplegament policial al barri de Sant Roc de Badalona.

Agents dels Mossos van mantenir un gran desplegament policial al barri de Sant Roc de Badalona.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir una quarantena de persones en l’operació contra el tràfic de drogues i d’armes, i contra el blanqueig de capitals, amb epicentre al barri de Sant Roc de Badalona, encara que també es van efectuar escorcolls en altres municipis de l’àrea metropolitana.

La policia catalana va destacar que aquest ha estat un cop a una de les organitzacions “més rellevants” de narcotràfic al Barcelonès Nord i que “part” del grup es dedicava també al tràfic d’armes. De fet, van constatar un “augment de la presència d’armes al territori”.

La investigació feia un any que havia començat i ha implicat la divisió d’investigació criminal, la divisió de segrestos i extorsions, la divisió d’investigació criminal de la zona metropolitana nord i la unitat de blanqueig de capitals. “Els resultats són molt satisfactoris”, va explicar el cap de la divisió d’investigació criminal, Antonio Rodríguez.

En total es van efectuar una trentena d’entrades domiciliàries entre Badalona i altres municipis com Viladecans, Sant Celoni, Alella, Santa Coloma de Gramanet o Riells i Viabrera. En l’operació, ordenada per un jutjat de Badalona, van participar uns 600 agents, entre policies de l’àrea bàsica; de la unitat de subsòl, per evitar que els detinguts poguessin desfer-se de la droga pel clavegueram; de la unitat canina; de la d’investigació i, fins i tot, dels TEDAX.

Així mateix, durant l’operatiu, un helicòpter sobrevolava en tot moment la zona d’intervenció.

Per entrar als domicilis, els Mossos van haver d’utilitzar en alguns casos serres radials per superar la doble porta blindada d’alguns dels domicilis, una estratègia que segueixen els narcotraficants per guanyar temps i destruir proves.

El barri de Sant Roc és un dels punts de venda de droga “més calents” a Catalunya.

La presència de venedors a la via pública havia generat intranquil·litat entre els veïns. “L’objectiu d’aquest tipus d’operacions també és revertir la situació de por i tornar la tranquil·litat al barri”, va dir el cap de la comissaria de Badalona, Alfons Sarrias.

tracking