SEGRE

REGNE UNIT VIOLÈNCIA

Un terrorista mata dos persones a Londres i és abatut per la Policia

L’atacant portava un cinturó explosiu fals i actuava tot sol || Poc després, a la Haia, un altre home va causar almenys tres ferits en un centre comercial

Antiterroristes britànics, a prop d’on van morir dos persones i tres van quedar ferides en l’atemptat.

Antiterroristes britànics, a prop d’on van morir dos persones i tres van quedar ferides en l’atemptat.DOMINIC LIPINSKI/PA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones van morir ahir en un atemptat perpetrat als voltants del pont de Londres, a més del presumpte terrorista, que va ser abatut per la Policia, segons van indicar fonts del Govern britànic a la cadena pública BBC. Hores després, el terror es reproduïa a la Haia, on un home va apunyalar diverses persones en un centre comercial i la Policia el buscava al tancament d’aquesta edició.

A Londres, la Policia va ser alertada entorn de les dos de la tarda d’un atac amb ganivet en el qual van resultar afectades diverses persones, i els agents desplegats van aconseguir abatre a trets al presumpte terrorista. Les forces de seguretat investiguen el succés i mantenen la “ment oberta” sobre les motivacions de l’atacant, que portava un fals cinturó explosiu adossat al cos.

El pont de Londres ja va ser escenari d’un sagnant atemptat amb vuit morts el juny del 2017

La Policia va declarar l’atac com un acte de terrorisme, encara que els agents no van descartar qualsevol altre motiu de l’apunyalament massiu, segons va explicar un portaveu de la unitat antiterrorista de Scotland Yard.

L’atac va tenir lloc entorn de les 13.58 hora local al pont de la capital britànica, quan un home que portava un cinturó explosiu fals va apunyalar diversos vianants. En una ràpida intervenció, els agents policials van tancar el pont, van evacuar l’entorn i van neutralitzar l’atacant a la mateixa escena de l’atemptat. Les escenes de pànic es van succeir als voltants del pont mentre s’evacuaven edificis i es tancava l’estació de metro de London Bridge.

L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, va confirmar que la Policia no buscava ningú més i que, per tant, es tractaria d’un atac en solitari.

Els partits Conservador i Laborista van decidir suspendre les seues respectives campanyes per a les eleccions generals del dia 12 de desembre després de l’“incident terrorista”.

El pont de Londres ja va ser l’escenari d’un altre atemptat el juny de l’any 2017, també en plena campanya electoral, quan tres jihadistes van atropellar diversos vianants amb una furgoneta i després van atacar persones als voltants, fets que van acabar causant vuit morts.

El Regne Unit havia rebaixat el seu nivell d’alerta per terrorisme de “sever” a “substancial” a començaments d’aquest mes, el nivell més baix des de l’any 2014.

Hores després, diverses persones van resultar ferides un altre atac amb arma blanca al principal carrer comercial de la ciutat holandesa de la Haia, segons la Policia holandesa, que estava buscant al tancament d’aquesta edició un home d’entre 45 i 50 anys i amb el cabell lleugerament tenyit i arrissat, com a autor de l’apunyalament.

L’incident va tenir lloc en una botiga de la Grote Markstraat, un carrer cèntric de la Haia, que els agents van tancar per seguretat.

Diverses ambulàncies es van atansar fins al lloc i van haver d’atendre almenys fins a tres persones que van sortir ferides d’una de les botigues. Les autoritats van sol·licitar a la població que no es dirigís a la zona, força freqüentada a causa del Black Friday, i va imposar un perímetre de seguretat, segons els mitjans locals.

Fonts policials van afirmar que l’atac és semblant a l’ocorregut el mes de maig a la ciutat quan un home amb una arma blanca va matar tres persones en una terrassa.

Antiterroristes britànics, a prop d’on van morir dos persones i tres van quedar ferides en l’atemptat.

Antiterroristes britànics, a prop d’on van morir dos persones i tres van quedar ferides en l’atemptat.DOMINIC LIPINSKI/PA WIRE/DPA

tracking