SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

El Chicle, culpable de l'assassinat i l'agressió sexual de Diana Quer

El jurat, tanmateix, no pot determinar en el seu veredicte si va violar la jove el 2016 || El tribunal el podria condemnar ara a presó permanent revisable

José Enrique Abuín, més conegut com El Chicle, ahir, mentre escoltava el veredicte.

José Enrique Abuín, més conegut com El Chicle, ahir, mentre escoltava el veredicte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Culpable d’agressió sexual i d’assassinat amb traïdoria. Aquest és el veredicte que va assolir ahir per unanimitat el jurat popular que ha participat en el judici contra José Enrique Abuín, més conegut com El Chicle, per la mort violenta de la jove madrilenya Diana Quer, que va desaparèixer l’agost del 2016 a la localitat gallega d’A Pobra do Caramiñal i el cadàver de la qual va aparèixer en el pou d’una nau industrial abandonada a la parròquia corunyesa d’Asados a finals del 2017.

Els membres del jurat van determinar que l’únic acusat pel crim, “amb intenció d’agredir-la sexualment”, la va atordir, la va immobilitzar i la va portar amb el seu cotxe fins a la nau d’Asados. Allà, segons el relat de fets provats, la va despullar i “va realitzar amb ella actes de contingut sexual que no s’han pogut determinar”. D’aquesta manera, encara que el jurat popular considera que Diana Quer va ser agredida sexualment, en el veredicte va admetre que no s’ha pogut provar la violació. Més tard, El Chicle la va escanyar per evitar que la víctima expliqués els fets ocorreguts. Per això, el tribunal popular el va considerar culpable d’assassinat amb traïdoria.

Aquest punt és fonamental, ja que obre la porta que els magistrats puguin condemnar l’acusat a la pena de presó permanent revisable, sol·licitada tant per la Fiscalia com per l’acusació particular. Així, com que el jurat va manifestar que l’acusat va matar Diana amb l’objectiu d’ocultar el primer delicte que va cometre, guanya pes la possibilitat que se li imposi la condemna màxima prevista al Codi Penal. El jurat també va concloure que El Chicle és culpable d’un delicte de detenció il·legal.

Si fins aquí el veredicte del jurat ha estat unànime, pel que fa a la confessió de l’únic incriminat per aquest succés, cinc dels membres del tribunal popular van afirmar que Abuín va conduir els investigadors a aclarir la situació. Al contrari, els quatre restants van defensar que la confessió no va ser rellevant per a la investigació del cas.

Ara, la pilota és a la teulada dels magistrats que han jutjat El Chicle, que determinaran la pena que finalment se li imposa.

tracking