SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

El terrorista de Londres va estar a la presó sis anys per jihadisme

Usman Khan, de 28 anys, complia totes les condicions de la llibertat vigilada, segons la Policia britànica || Johnson vol penes més severes en aquests casos

Els investigadors van seguir ahir amb les tasques de camp a Londres.

Els investigadors van seguir ahir amb les tasques de camp a Londres.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terrorista que va desencadenar el pànic al pont de Londres divendres cap a les dos del migdia es deia Usman Khan, tenia 28 anys i comptava amb antecedents per jihadisme. El jove, que vivia a Staffordshire, havia estat condemnat el 2012 per terrorisme i va sortir l’any passat de la presó sota llibertat vigilada. El cap de la Divisió Antierrorista de la Policia britànica, Neil Basu, va assegurar ahir que Khan va complir totes les condicions que se li havien imposat per concedir-li la llibertat vigilada. Així les coses, el ministre adjunt de l’Interior britànic, Brandon Lewis, va anunciar que Downing Street revisarà les condicions de llibertat de presos condemnats per delictes de terrorisme. I és que el primer ministre, Boris Johnson, va defensar l’enduriment de les penes per fets d’aquest tipus. “No té sentit que nosaltres, com a societat, alliberem abans de temps persones condemnades per delictes de terrorisme i de violència greu”, va manifestar el líder conservador, a menys de dos setmanes de les eleccions generals. Amb tot, Khan hauria d’haver estat 16 anys tancat, però només en va passar sis a la presó. “Fa molt de temps que dic que la pràctica d’alliberar de forma automàtica a meitat de la sentència i deixar anar criminals realment violents abans de temps simplement no funciona”, va emfatitzar, en conseqüència, Johnson. Així mateix, el candidat laborista, Jeremy Corbyn, va exigir una investigació sobre el sistema de llibertat vigilada perquè “això és un desastre”.

En paral·lel, la Policia es va desplaçar fins a l’habitatge de Khan, situat al nord d’Anglaterra, per efectuar un escorcoll. També va actualitzar la xifra de ferits, que dels tres inicials va passar a cinc.

Per altra banda, el Daesh va reivindicar l’autoria de l’atac. “És un combatent d’Estat Islàmic”, va assegurar el grup terrorista.

Detingut l’autor de l’atac al centre de la Haia

Les autoritats neerlandeses van arrestar ahir un home de 35 anys i sense domicili conegut com a presumpte autor de l’atac amb ganivet perpetrat divendres a la tarda en un carrer comercial de la ciutat de la Haia. Hores després dels fets, una altra persona ja havia estat detinguda per la seua presumpta relació amb els fets. Per altra banda, va transcendir que les tres persones que van resultar ferides per arma blanca eren menors d’edat, dos noies de 15 anys i un menor de 13 que no es coneixien entre si. Ja han sortit de l’hospital.

tracking