SEGRE

POLÍTICA INVESTIDURA

ERC pot esperar “un o dos mesos per pactar” i PSOE i JxCat es reuniran dimarts vinent

Els republicans alerten contra un acte de “repressió del tribunal més polititzat”, el de Comptes

Pedro Sánchez va visitar ahir la seu de la cimera del clima que comença demà a Madrid.

Pedro Sánchez va visitar ahir la seu de la cimera del clima que comença demà a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els republicans van insistir ahir que no tenen cap pressa a pactar amb els socialistes, i van advertir contra el que consideren nous actes de repressió de Tribunal de Comptes, que titllen com el més polititzat de l’Estat. Per la seua part, JxCat i PSOE ja tenen cita per a la seua primera reunió negociadora, que tindrà lloc dimarts. Qui continua callat és el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que ahir tampoc no va dir ni una paraula als periodistes durant la visita a Ifema a Madrid, que a partir de demà acull la XXV Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Canvi Climàtic de l’ONU (COP25).

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va assegurar que els és igual “esperar un mes o dos mesos” per tancar un pacte d’investidura, que condicionen que els socialistes acceptin obrir una negociació en una taula de diàleg entre iguals, sense condicions, amb garanties i amb un calendari. Va celebrar el bon clima de la primera reunió de negociació dimarts i que el PSOE ja no parli de problemes de convivència sinó de conflictes polítics, però “d’aquí a una possible abstenció d’ERC queda moltíssim camí”; també va precisar que durant la trobada no es va parlar de pressupostos. A més, va criticar que, en la mateixa setmana en què s’han obert les negociacions, el Tribunal de Comptes hagi citat a declarar 27 persones per l’1-O: “Sabem que podria no produir-se.”

D’altra banda, ahir va transcendir que JxCat i PSOE es reuniran dimarts vinent per primera vegada després de les eleccions generals del 10-N per parlar de la investidura. La reunió comptarà amb la presència de Laura Borràs i Míriam Nogueras per part de la formació catalana. Borràs i Nogueras es reuniran amb l’equip negociador del PSOE, encapçalat per Adriana Lastra, cinc dies després de l’encontre entre ERC i els socialistes per mirar de desencallar la investidura de Pedro Sánchez.

Per una altra part, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, considera que la “declaració de Pedralbes” acordada fa un any entre Generalitat i Govern de l’Estat continua sent un punt de partida per abordar “el conflicte polític entre Catalunya i Espanya” perquè, segons el seu parer, permetia parlar més enllà de la Constitució.

García Egea, en declaracions a la premsa durant la jornada de portes obertes del Congrés dels Diputats, va assegurar que “mentre avui la Cambra obre les seues portes perquè els ciutadans puguin entrar, el Govern socialista manté les seues portes tancades perquè no puguin veure el que passa” en la negociació entre el PSOE i Esquerra Republicana.

El PP insta Sánchez a abandonar “la taula de la vergonya”

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va demanar ahir a Pedro Sánchez que “s’aixequi de la taula de la vergonya” amb ERC, “que ens torna a altres èpoques com la de Pedralbes o la de la figura del relator”. A més va assegurar que si el president del Govern en funcions “tingués avui dignitat” trencaria les converses ja mateix.

tracking